Izvor: eKapija | Utorak, 13.06.2017.| 13:57
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ko uzgaja paradajz i krastavce za Maxi supermarkete?

Porodica Matić
Porodica Matić iz sela Saraorci kod Smedereva samo tokom jednog dana proizvede dva šlepera paradajza i krastavaca, koji se prodaju u Maxi supermarketima. Oni su samo jedna od pedeset domaćih porodica koje u ovom trgovinskom lancu plasiraju svoju robu, saopštio je danas Delhaize.

Inače, više od 30.000 tona povrća i voća proizvedenog u našoj zemlji godišnje se proda u Delhaize-ovim radnjama, a više od 70% robe na policama je poreklom iz Srbije.

Matići su jos 2003. godine započeli plasteničku proizvodnju, da bi danas došli do dva hektara korisne površine na kojima uzgajaju krastavac i paradajz i zapošljavaju deset ljudi.

Oni su od 2009. godine počeli saradnju sa Maxi supermarketima i do danas su ostali jedan od njihovih ekskluzivnih dobavljača.

- Zadovoljni smo saradnjom sa Maxijem, a narod na celoj teritoriji Srbije može da kupi naš domaći, srpski paradajz. Planiramo da u narednom periodu dodatno modernizujemo naše plastenike kako bismo poboljšali uslove za još bolji prihod, a verujem da ćemo u tom slučaju zaposliti još ljudi - kaže Goran Matić.

On preporučuje mladima da se okrenu poljoprivredi jer je "to naša budućnost".

Matići veruju da će i njihov sin krenuti njihovim stopama.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.