NavMenu

Pozorišni maraton od 14. juna u Somboru

Izvor: Blic Ponedeljak, 12.06.2017. 19:52
Komentari
Podeli
(Foto: Roman Rvachov/shutterstock.com)
Od 14. do 17. juna u Narodnom pozorištu Sombor biće održan 25. Pozorišni maraton pod sloganom "Kocka je bačena".

Vraćajući se i obogaćujući ideju iz koje je i nastao – da se izvode sve igrajuće predstave Narodnog pozorišta Sombor – ovogodišnji Maraton najaviće dve premijere.

U sredu, 14. juna, premijerno će biti izvedena predstava Plava ptica Morisa Meterlinka u režiji Sonje Petrović. Zatim će u 21 čas, u Studiju 99, publika imati priliku da uživa u emotivnoj priči o izvanrednoj violinistkinji koja je sadržana u tekstu Toma Kempinskog i nosi naziv Duet za solistu', navodi se u saopštenju.

U četvrtak, 15.juna, Maraton će biti svečano otvoren predstavom Koštanau režiji Kokana Mladenovića a nakon toga publiku očekuju tri izuzetno uzbudljiva dana i noći gde će imati priliku da pogledaju predstave iz Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, ali i predstave iz Novog Sada, Subotice, Šapca, Beograda...

Pored dve premijere, Narodno pozorište Sombor će izvesti i predstavu Maestro u režiji Milana Neškovića koja je premijerno izvedena u martu ove godine. Kao i uvek, jutarnji termini su rezervisani za predstave za decu, te će i najmlađi maratonci imati u čemu da uživaju.


Prateći program biće upotpunjen izložbom fotografija o nastanku predstave Pozabavi se Amelijom (sezona 1983/84, režija: Ljubomir Muci Draškić) iz Legata Ladislava Petreša. Maraton će zatvoriti kabare Da, to su bili dani (Nebojša Dugalić i Boris Pingović) nakon čega će uslediti dodela nagrada i cvetni udar, dodaje se u najavi.

Kako napominju organizatori manifestacije, u aprilu ove godine objavljeno da je Pozorišni maraton nosilac EFFE etiketa za 2017/18 (dodeljuje Evropska asocijacija festivala).
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.