NavMenu

Srbija sklopila ugovore vredne 130,4 mil EUR sa EU

Izvor: eKapija Ponedeljak, 12.06.2017. 19:31
Komentari
Podeli
(Foto: Mckyartstudio/shutterstock.com)
Srbija je ugovorila 143 ugovora iz programa IPA 2013, čija je ukupna vrednost oko 130,4 mil EUR, saopštila je u pondeljak (12. jun 2017. godine) Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije. Time je postignuta visoka stopa ugovaranja projekata u okviru IPA 2013 od 86,18%.

Srbija je ostvarila zavidan rezultat u okviru decentralizovanog upravljanja IPA fondovima nakon što je u periodu od 6. juna 2014. godine, kada je potpisan Finansijski sporazum za Nacionalni program IPA 2013, do 6. juna ove godine sa uspehom potpisano 143 ugovora, čija je ukupna vrednost 130,4 mil EUR.

To je rezultat jasne političke volje, novih kadrovskih rešenja i kvalitetne koordinacije ministarke zadužene za evropske integracije Jadranke Joksimović i Kancelarije za evropske integracije sa Ministarstvom finansija i Delegacijom EU u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Ukupan budžet Finansijskog sporazuma između Srbije i EU za Nacionalni program IPA 2013 koji se sprovodi kroz decentralizovano upravljanje sredstvima EU iznosi 151.294.757 EUR, a nacionalno učešće je 19.876.466 EUR.


Nacionalni program IPA 2013 je prvi program koji se sprovodi u decentralizovanom upravljanju EU sredstvima, a visok broj ugovorenih projekata doprinosi činjenici da je Srbija spremna da primeni pravila i procedure EU i apsorbuje sredstva ukazujući u isto vreme na veliku posvećenost svih učesnika u procesu.





Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.