NavMenu

NELT: Konfiskovana nam je privatna imovina

Izvor: eKapija Ponedeljak, 12.06.2017. 17:28
Komentari
Podeli
(Foto: shutterstock.com/Andrey Burmakin)
Kompanija Nelt saopštila je da joj je u petak (9. juna 2017. godine) u 12.00 časova, izvršena konfiskacija 1.800 m2 skladišnog prostora u Travničkoj ulici broj 3, u Beogradu. Kako je navedeno, "rušenje objekta je u toku".

- Postupak oduzimanja naše imovine, iako formalno pravno sproveden kao postupak eksproprijacije, faktički je postupak konfiskacije, s obzirom na to da je privatna imovina oduzeta bez naknade, u ime i za račun drugog pravnog lica pod formom javnog interesa - navedeno je u saopštenju Nelta.

Zakon o utvrđivanju javnog interesa i posebnim postupcima eksproprijacije i izdavanja građevinske dozvole radi realizacije projekta Beograd na vodi - Lex specialis, donet je u vreme kada je Republika Srbija kao korisnik eksproprijacije, bila jedini osnivač i vlasnik preduzeća Beograd na vodi d.o.o. sa 100% državnim kapitalom. Rešenje o eksproprijaciji naše imovine doneto je nakon 21.8.2015. godine, u vreme kada Republika Srbija kao osnivač nije bila vlasnik 100%, niti većinski vlasnik preduzeća za realizaciju projekta Beograd na vodi, već je bila manjinski vlasnik sa 32% udela. Od tog datuma radi se isključivo o privatnom interesu firme BWCI iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao većinskom vlasniku preduzeća Beograd na vodi d.o.o. - navedeno je u saopštenju Nelta.


- Upozoravamo javnost da je na ovaj način sprovedena faktička konfiskacija naše imovine, tj. oduzimanje iste bez naknade od strane države - stoji u saopštenju.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je nakon saopštenja Nelta da skladište te kompanije nije konfiskovano, već da se radi o eksproprijaciji, u skladu sa zakonom.

- To nije nikakva konfiskacija, već čista eksproprijacija. Ceo proces vezan za rušenje je potpuno zakonit. Ne postoji nijedna mrvica koja je nezakonita i rekla je Mihajlović i dodala da je u pitanju eksproprijacija sa pravosnažnom sudskom presudom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.