NavMenu

Yazaki pokreće proizvodnju u Šapcu - Startuje prva linija, isporuke robe već početkom jula

Izvor: Novosti Nedelja, 11.06.2017. 16:34
Komentari
Podeli
(Foto: Paul Laragy/shutterstock.com)
Vodeći proizvođač kablova za autoindustriju, kompanija Yazaki iz Japana pokreće proizvodne pogone i u Šapcu. U izgradnju i opremanje fabrike od 30.000 kvadratnih metara uloženo je 20 mil EUR, a proizvodne trake startuju u ponedeljak, 12. juna 2017. godine.

- Krećemo s prvom proizvodnom linijom na kojoj će raditi oko 250 operatera, a do kraja godine treba da dostignemo broj od 900. Plan je da do 2019. imamo najmanje 1.700 ljudi. Ne isključujem da će ih biti i više, jer prostora ima, a moguća je i dogradnja dodatnih 10.000 kvadrata - kaže Miloš Davidović, direktor za ljudske resurse u Yazaki Srbija.

Prva isporuka iz fabrike Yazaki u Šapcu biće obavljena već posle 1. jula, a Davidović kaže da je veliko iskustvo iz fabrika u raznim zemljama sada sabrano u Šapcu, što pruža mogućnost i da baš šabačka fabrika postane uzor za druge u Yazakiju.

Svi radnici moraju da prođu kroz specijalnu edukaciju, a obuke za rad po trening centrima sprovode širom Evrope i Severne Afrike - od Maroka do Litvanije.

- Trening centar je važna snaga Yazakija, jer ukoliko nam radnici nisu dobro obučeni, ne možemo da isporučimo robu visokog kvaliteta, pa u tom slučaju plaćamo ogromne penale. Obuka može trajati od dva dana do šest nedelja. Posle svake faze sledi testiranje. Ako ga prođe, radnik nastavlja dalje, a ukoliko ne, dajemo mu još jednu šansu da ponovi ispit - kaže Davidović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.