Izvor: eKapija | Nedelja, 11.06.2017.| 12:04
Izdvojite članak Odštampajte vest

Murad Al-Katib proglašen EY Svetskim Preduzetnikom za 2017. godinu

Murad Al-Katib
Murad Al-Katib, predsednik i CEO kompanije AGT Food&Ingredients Inc. Proglašen je EY Svetskim Preduzetnikom za 2017. godinu.

Ove godine u trci za najprestižnije priznanje u preduzetništvu našlo se 59 nacionalnih pobednika i nosilaca priznanja EY Preduzetnik godine iz 49 zemalja, saopštila je međunarodna revizorsko-konsultantska kompanija EY (Ernst&Young).

Murad Al-Katib, EY Svetski Preduzetnik za 2017. godinu osnovao je AGT Food and Ingredients 2003. godine, a kompanija je postala svetski lider i najveći vertikalno integrisani lanac snabdevanja za sočivo, leblebije i grašak. Kompanija je listirana na berzi 2007. godine i ima godišnje prihode od 1,4 mlrd USD, za više od 2.000 zaposlenih na 5 kontinenata.

Kompanija AGT Food and Ingredients imala je održiv i kontinuiran rast prihoda od oko 100 mil USD tokom svake od poslednjih 5 pet godina. Muradova kompanija izvozi 23% ukupnog svetskog sočiva uviše od 120 zemalja sveta.

I Srbija je, po peti put, imala svog predstavnika. Radojko Janić, osnivač i vlasnik kompanije Radijator – Inženjering, peti je po redu dobitnik nagrade EY Preduzetnik godine u Srbiji.

- Izuzetna mi je čast što sam ove godine ja predstavljao Republiku Srbiju na ovom spektakularnom izboru. Ja nisam ove večeri stajao samo ispred uspeha kompanije Radijator-Inženjering već i ispred svog grada Kraljeva i svih preduzetnika Srbije. Ovo je jedno predivno veče i fantastično je uzbuđenje biti ovako počastvovan u Monte Karlu, među najuspešnijim preduzetnicima sveta - rekao je Radojko Janić.

- Ponosni smo što i još jednu godinu za redom Republika Srbija ima svog kandidata u izboru za EY Svetskog Preduzetnika godine. Gospodin Radojko Janić je sa fenomenalnim uspehom predstavljao kako svoju kompaniju tako i preduzetnički duh Srbije - rekao je Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.