NavMenu

Obezbeđena sredstva za rekonstrukciju porodilišta u Čačku - Uskoro tender za izvođače radova

Izvor: Ozonpress Petak, 09.06.2017. 12:13
Komentari
Podeli
(Foto: Syda Productions/shutterstock.com)
Nakon dugo najava i obećanja uskoro će konačno početi rekonstrukcija čačanskog porodilišta. Sredstva su stigla od Vlade Srbije, odnosno Ministarstva pravde i to iz fonda koji se puni novcem od odlaganja krivičnog gonjenja.

Od 351 miliona dinara, Čačku je ovoga puta pripalo najviše novca, nešto manje od 30 miliona dinara, i to za realizaciju tri projekta. Više od milion dinara dobile su Osnovne škole Vuk Karadžić i 1. novembar za projekat Digitalna učionica, odnosno Interaktivna škola. Najviše sredstava odobreno je za rekonstrukciju porodilišta, skoro 27,5 miliona dinara.

- Uprava Grada Čačka, naše stručne službe su u saradnji sa bolnicom uradile dobar posao, pripremile kvalitetno projekat što nije moglo da prođe nezapaženo. Ministarstvo zdravlja je takođe dalo podršku jer je brzo prenelo investitorska prava na Opštu bolnicu Čačak. To je najveći odobreni projekat na ovom konkursu. Zahvaljujem se Vladi Srbije što je prepoznala važnost ovog projekta za grad Čačak - rekao je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

Gradonačelnik očekuje da će Opšta bolnica veoma brzo raspisati javni poziv za izvođenje radova jer se sredstva moraju utrošiti do kraja godine. Projektom je predviđena potpuna rekonstrukcija porodilišta kao i ugradnja lifta.

- U pitanju su građevinski radovi, rekonstrukcija operacionog bloka, porodilišta, porođajnih sala, soba, ugradnja lifta, elektroinstalacija… Dakle kompletna rekonstrukcija. Po predračunu vrednost radova je 39 miliona dinara ali očekujemo da će ta cena biti niža nakon sprovedenog postupka javne nabavke. Grad će koliko bude potrebno učestvovati u obezbeđivanju dodatnih sredstava a ne sumnjam da će kao i do sada svoj doprinos dati naši privrednici - rekao je Todorović.

Veliki investicioni ciklus u čačanskoj bolnici započet je početkom godine kada je Ministarstvo zdravlja izdvojilo sredstva za izgradnju i opremanja angio sale. Prema rečima gradonačelnika, u angio sali će biti instalirana Siemens oprema koja važi za najbolju u svetu medicine.

Gradonačelnik je obećao da će se raditi i na obezbeđenju sredstava za rekonstrukciju ostalih odeljenja, uređenju fasada svih objekata u krugu bolnice, zameni podova…
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.