NavMenu

Srbiji od EU bespovratno 96 mil EUR - Novac za podršku MSP sektoru i lokalnim samoupravama

Izvor: Tanjug Četvrtak, 08.06.2017. 15:49
Komentari
Podeli
(Foto: beeboys/shutterstock.com)
Ministarka za evrointegracije i nacionalni koordinator za IPA fondove Jadranka Joksimović potpisala je sa evropskim komesarom za pregovore o proširenju Johanesom Hanom u sredu, 7. juna 2017. godine, u Briselu paket od 96 mil EUR pomoći Srbiji.

U pitanju su bespovratna sredstva iz pretprisupnih fondova EU za 2016. godinu, a dobrim delom biće namenjena za podršku malim i srednjim preduzećima (MSP) i lokalnim samouprava.

- Ukupan paket za 2016. godinu jeste 166 mil EUR. Sada smo potpisali prvi deo finasijskog sporazuma u vrednosti od 96 mil EUR. Želim da istaknem da smo ovaj novac za 2016. godinu programirali tako da pre svega ode u one oblasti za koje želimo da budu kičma našeg ekonomskog održivog razvoja, a to su mala i srednja preduzeća i jačanje lokalnih samouprava - izjavila je Jadranka Joksimović.

Ona je naglasila da su razvoj malih i srednjih preduzeća i podrška lokalnih samouprava svima onima koji žele da započnu privatni biznis nešto što će ljudi na lokalu konkretno osetiti i što će dovesti do lokalnog i regionalnog razvoja.

- Ta formula evropske integracije, fondovi koji nam stoje na raspolaganju i ukupan lokalni i regionalni razvoj jesu dobitna kombinacija u budućim godinama u kojima ćemo mi kao zemlja kandidat pregovarati, a onda biti potpuno spremni i za članstvo u EU i za mnogo veće fondove koji zemljama članicama stoje na raspolaganju - poručila je Joksimović.

Joksimović je dodala i da je EU apsolutno najveći donator i investitor u Srbiji.

- U poslednjih 15 godina više od 3 mlrd EUR bespovratnih sredstava je dato Srbiji da koristimo na transparentan i efikasan način - kazala je ona.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.