NavMenu

Za izradu projekta rekonstrukcije paviljona Cvijeta Zuzorić 2,5 miliona dinara - Sprema se i obnova scene Bojan Stupica i stare Vojne akademije

Izvor: Tanjug Sreda, 07.06.2017. 15:45
Komentari
Podeli
(Foto: Dagmara_K/shutterstock.com)
Ministar za kulturu i informisanje Vladan Vukosavljević i v.d. direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda Olivera Vučković potpisali su danas Ugovor o izradi projekta rekonstrukcije i sanacije Umetničkog paviljona Cvijeta Zuzorić na Kalemegdanu.

- Ministarstvo za kulturu i informisanje je obezbedilo 2,5 miliona dinara za izradu projekta za rekonstrukciju paviljona Cvijeta Zuzorić - rekao je Vukosavljević i naveo da je plan da do 23. decembra 2018. godine paviljon ponovo "zasija starim sjajem".

Vukosavljević je podsetio da je poslednja velika rekonstrukcija enterijera tog paviljona vršena 1975. godine kada je, kako je dodao, sklonjen stakleni krov.

- Mi se nadamo i pretpostavke su da će projekat za rekonstrukciju omogućiti povraćaj paviljona u pređašnje, izvorno stanje i da ćemo dobiti obnovljeni, ali autentični izgled paviljona - naveo je Vukosavljević.

Gradski menadžer Goran Vesić je rekao da je izrada projekta za rekonstrukciju paviljona Cvijeta Zuzorić važan korak kako bi sledeće godine taj paviljon bio obnovljen. Navodeći da Grad Beograd vodi računa o galerijskim prostorima, on je rekao da je planirano da se u Beogradu izgradi nova gradska galerija.

Kako je istakao, zahvaljujući Ministarstvu kulture, Jugoslovensko dramsko pozorište će ovih dana pokrenuti projekat za idejno rešenje i idejni projekat rekonstrukcije pozorišne scene Bojan Stupica.

On je naglasio da će rekonstrukcija scene Bojan Stupica početi krajem 2018. ili početkom 2019. godine.

Vesić je naveo i da je u toku izrada glavnog projekta za rekonstrukciju zgrade stare Vojne akademije, koja se nalazi na uglu Resavske i Nemanjine ulice.

- Dobili smo idejno rešenje, konkurs je završen i sada radimo glavni projekat što znači da ćemo već naredne godine moći da počnemo polako da tražimo sredstva kako bismo taj prostor pretvorili u Muzej grada Beograda - rekao je Vesić dodavši da će to biti velika investicija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.