Izvor: eKapija | Sreda, 07.06.2017.| 15:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

Vinarija Kovačević ponela priznanje Blic preduzetnik 2016

Miroslav Kovačević (Foto: RAS, Vesna Lalić)
Vinarija Kovačević iz Irga ponela je priznanje na takmičenju Blic preduzetnik 2016, koji su organizovali dnevni list Blic i Societe Generale banka. Vinarija Kovačević pobedila je u konkurenciji 440 prijavljenih privrednika i kao nagradu dobila 20.000 EUR. Priznanje je, na događaju u Beogradu, primio vlasnik vinarije Miroslav Kovačević.

On je poručio da će mu prizanje biti podstrek za dalji rad, kao i da su tradicija i timski rad stubovi stabilnosti poslovanja.

- To je najvažnije i ono što dovodi do uspeha, jer jedan čovek ne može sam napraviti uspeh - rekao je vlasnik Miroslav Kovačević.

Žiri koji je odlučivao o pobedniku ove godine su činili predstavnici Ministarstva finansija na čelu sa ministrom Dušanom Vujovićem, Ministarstva privrede na čelu sa ministrom Goranom Kneževićem, Nacionalne službe za zapošljavanje, Asocijacije menadžera i Societe General banke.

Ove godine su u finale izbora za Blic preduzetnika 2016 ušle i firme Maruška, Bonneli, Beoteko-prom, Zlatara Andrejević, Unitehna, Pržionica kafe Brazil, Eugen i Mlekara Moravica.

Ministar Vujović je rekao da se i ove godine radi na inicijativi koja je presudna za razvoj privrede i napomenuo da se tržišne privrede u celom svetu baziraju na generisanju velikog broja malih firmi.

- Mi smo ovde na zadatku da podržimo samo jedan aspekt koji je slične prirode. Jako mnogo se započne, a onda konkurencija učini svoje. Srbija je u tom pogledu ista kao i ostatak sveta. Kao što podržavamo decu da se bave sportom, isto tako je i sa razvojem preduzetništva. Veliki broj hrabrih ljudi ulaže svoja sredstva i svoj imetak da bi pokrenuli posao - istakao je Vujović.

On je rekao da u našoj zemlji na malom biznisu počiva posao više od 750.000 radnika i dodao da država ima niz instrumenata kojima podržava mali biznis, kao i da je važno da banke prepoznaju ova preduzeća.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.