NavMenu

Todorić podneo ostavku na mesto predsednika nadzornog odbora Konzuma

Izvor: Beta Ponedeljak, 05.06.2017. 15:37
Komentari
Podeli
Ivica Todorić (Foto: YouTube/screenshot)Ivica Todorić
Ivica Todorić podneo je u danas ostavku na mesto predsednika Nadzornog odbora (NO) Konzuma, navodi se u saopštenju koje je osnivač koncerna Agrokor uputio agenciji Hina.

U saopštenju koje je potpisao Todorić navodi se da od 10. aprila kada je Vladin poverenik preuzeo upravljanje Agrokorom, on ni na koji način nije učestvovao u bilo kakvim radnjama vezanim za kompaniju.

- Potpuno sam svestan da ne mogu da učestvujem i delujem i za mene je potpuno neprihvatljivo da učestvujem u bilo kakvim upravljačkim, nadzornim ili bilo kojim drugim organima Agrokora. Od postojeće uprave sam očekivao da će u skladu sa Zakonom sprovesti sve odluke vezane za moja razrešenja sa svih upravljačkih, nadzornih i ostalih pozicija, a u čemu nisam lično želeo da učestvujem. Nisam mogao da pretpostavim da postojeća uprava Agrokora ne može kroz organe upravljanja da sprovede svoje odluke - navodi se u saopštenju.

Todorić je dodao da nastalu situaciju vidi isključivo kao rezultat neuspelog dogovora postojeće uprave s jednim od dugogodišnjih poslovnih partnera Agrokora i da, pošto uprava nije rešila situaciju, iako ima i mogućnost i odgovornost, on zato podnosi ostavku na mesto predsednika NO Konzuma.

Vanredni poverenik za Agrokor Ante Ramljak prethodno je, posle današnje skupštine deoničara Konzuma, rekao da predstavnici deoničara nisu glasali za opoziv Ivice Todorića s mesta predsednika Nadzornog odbora i upozorio da se time prolongira restrukturiranje kompanije.

On je rekao da je jedan od akcionara, predstavnik grupacije Agram, glasao protiv Todorićevog opoziva.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.