Izvor: Dnevnik | Ponedeljak, 05.06.2017.| 15:51
Izdvojite članak Odštampajte vest

Petlja kod Stare Pazove do početka jula - Brže uključenje na autoput Beograd-Novi Sad

Ilustracija (Foto: Roman023_photography/shutterstock.com)
Petlja na autoputu Beograd–Novi Sad, kod kompanije Delhaize, biće gotova do početka jula, na zadovoljstvo žitelja Nove Pazove, Novih i Starih Banovaca koji će ovom kapitalnom investicijom dobiti kraći i brži put za uključenje na autoput E-75.

Bilo je mnogo posla i izazova da bi se ovaj kapitalni infrastrukturni projekat pripemio, rekao je predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović prilikom obilaska građevinskih radova na saobraćajnici.

Poseban značaj ove petlje je u tome što će nakon 40 godina omogućiti direktan prilaz žiteljima Nove Pazove na autoput, ulice Novih i Starih Banovaca, biće rasterećene od saobraćaja teških kamiona koji prevoze robu do velikih logističkih centara otvorenih u industrijskoj zoni u poslednjih nekoliko godina. Koristi će biti i za žitelje Vojke i Krnješevaca, jer je u planu spajanje autoputa E-75 sa autoputem E-70 (Beograd-Zagreb) izgradnjom obilaznice oko ova dva naselja, te spajanje sa petljom koja je treća na području staropazovačke opštine.

Kako objašnjava predsednik Radinović, bilo je mnogo posla da bi se došlo do projektno-tehničke dokumentacije, mnogo procedura, sređavanja imovinsko-pravnih odnosa, pa je Opština uložila veliki trud i sredstva kako bi sve bilo privedeno kraju, jer je rešavano pitanje otkupa ili zamene za petnaestak parcela u privatnom vlasništvu, a bilo je neophodno i izmeštanje kraka međunarodnog gasovoda Novi Sad-Beograd, što je koštalo oko šest miliona dinara. Izgrađena je kružna raskrsnica, saobraćajnice, kako bi mogla biti započeta finalizacija ovog projekta, na zadovoljstvo građana cele opštine, kao i vlasnika velikih privrednih objekata kakvi su Delhaize, Lidl, logistički centar EyeMaxx i drugi na trasi koju će petlja povezati sa autoputem.

- Ova petlja je veoma značajna za velike distributivne centre smeštene na području naše opštine, upravo u industrijskoj zoni koja se naslanja na autoput E-75, ali i za sve druge, a rešavali smo mnogo komplikovanih problema i odnosa, oko zemljišta, izmeštanja gasovoda, obezbeđenja dokumentacije i zadovoljan sam što smo moj tim i ja to konačno uspešno rešili - ističe Radinović, ponosan što će ovom investicijom konačno biti povezane sve industrijske zone na području ove lokalne samouprave bez opterećenja naselja saobraćajem.

Četvrta industrijska zona, koju opštinari smatraju najperspektivnijom, ovim dobija direktan izlaz na autoput. Istovremeno će, smatra predsednik staropazovačke opštine, realizacijom ovog velikog projekta biti sačuvani lokalni putevi, jer je frekvencija saobraćaja teških kamiona i šlepera stvarala velike problem. Ovaj veliki projekat zajednički realizuju Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije i Opština Stara Pazova, koja je iz sopstvenog budžeta izdvojila preko milion evra za ovaj projekat, pa se Đorđe Radinović nada da će već prvih dana jula imati zadovoljstvo da petlju pusti u saobraćaj.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.