NavMenu

Novi model fiat 500L i na tržištu SAD - Unapređen dizajn i vozne karakteristike

Izvor: Novosti Ponedeljak, 05.06.2017. 15:52
Komentari
Podeli
(Sa predstavljanja novog modela fiat 500L) Automobilski gigant Fiat Chrysler je zadovoljan saradnjom sa Vladom Srbije, a rezultat toga je najuspešniji srpski izvozni proizvod - fiat 500L, ocenjuje direktorka kompanije Fiat Chrysler Automobiles Silvija Verneti.

- Ponosni smo na činjenicu da FCA Srbija učestvuje s 3% u bruto društvenom proizvodu. Učestvujemo sa 8% u ukupnom izvozu, koji je u 2016. godini iznosio 1,1 mlrd EUR - istakala je Verneti za Večernje novosti.

Upitana koliko je zadovoljna radom Fiatove fabrike u Kragujevcu, ona je podsetila da je zajednički projekat započet pre devet godina, izgradnjom fabrike u tom gradu.

- Pre pet godina je počela proizvodnja vozila fiat 500L, koji je najprodavanije u svom segmentu u Evropi i najprodavanije vozilo u Srbiji. Mi smo ponosni što je tako dobar proizvod nastao u Kragujevcu i zahvalni smo, pre svega, radnicima na posvećenosti - naglasila je ona.

Govoreći o novom modelu fiat 500L, Verneti je rekla da novi automobil ima više od 40% sasvim originalnih delova.

- Znatno je unapređen, ne samo dizajnerski, već su mu poboljšane i vozne i bezbednosne karakteristike. Očekujem da će ponoviti uspeh prethodnika - rekla je Verneti za Novosti.

Na pitanje da li je planiran izvoz i na tržište SAD imajući u vidu da prodaje počinje u Francuskoj, Italiji i Srbiji 17. i 18. juna, a u ostalim zemljama Evrope u septembru, Verneti je rekla "naravno", istakavši da je plan da se to vozilo prodaje u svim zemljama u koje Fiat inače izvozi, pišu Novosti.

Ona, međutim, nije mogla da precizira kolike će cene biti u Srbiji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.