NavMenu

Novi model fiat 500L i na tržištu SAD - Unapređen dizajn i vozne karakteristike

Izvor: Novosti Ponedeljak, 05.06.2017. 15:52
Komentari
Podeli
(Sa predstavljanja novog modela fiat 500L) Automobilski gigant Fiat Chrysler je zadovoljan saradnjom sa Vladom Srbije, a rezultat toga je najuspešniji srpski izvozni proizvod - fiat 500L, ocenjuje direktorka kompanije Fiat Chrysler Automobiles Silvija Verneti.

- Ponosni smo na činjenicu da FCA Srbija učestvuje s 3% u bruto društvenom proizvodu. Učestvujemo sa 8% u ukupnom izvozu, koji je u 2016. godini iznosio 1,1 mlrd EUR - istakala je Verneti za Večernje novosti.

Upitana koliko je zadovoljna radom Fiatove fabrike u Kragujevcu, ona je podsetila da je zajednički projekat započet pre devet godina, izgradnjom fabrike u tom gradu.

- Pre pet godina je počela proizvodnja vozila fiat 500L, koji je najprodavanije u svom segmentu u Evropi i najprodavanije vozilo u Srbiji. Mi smo ponosni što je tako dobar proizvod nastao u Kragujevcu i zahvalni smo, pre svega, radnicima na posvećenosti - naglasila je ona.

Govoreći o novom modelu fiat 500L, Verneti je rekla da novi automobil ima više od 40% sasvim originalnih delova.

- Znatno je unapređen, ne samo dizajnerski, već su mu poboljšane i vozne i bezbednosne karakteristike. Očekujem da će ponoviti uspeh prethodnika - rekla je Verneti za Novosti.

Na pitanje da li je planiran izvoz i na tržište SAD imajući u vidu da prodaje počinje u Francuskoj, Italiji i Srbiji 17. i 18. juna, a u ostalim zemljama Evrope u septembru, Verneti je rekla "naravno", istakavši da je plan da se to vozilo prodaje u svim zemljama u koje Fiat inače izvozi, pišu Novosti.

Ona, međutim, nije mogla da precizira kolike će cene biti u Srbiji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.