NavMenu

Nova prodaja imovine preduzeća Termoelektro - Ponuđen i udeo od 49% kapitala u preduzeću Termoelektro Power

Izvor: eKapija Ponedeljak, 05.06.2017. 08:32
Komentari
Podeli
(Foto: shutterstock.com/BlueSkyImage)
Stečajni upravnik preduzeća Termoelektro d.o.o. iz Beograda ogasio je prodaju udela, nepokretne i pokretne imovine preduzeća javnim nadmetanjem.

Među oglašenom imovinom su dve proizvodne hale, ugljara i zgrada kotlarnice, čija je ukupna početna cena oko 68,8 miliona dinara.

Na prodaju su i putnička i teretna vozila, dva mostna krana, računari i kompjuterska oprema, kao i udeo u od 49% osnovnog kapitala u preduzeću Termoelektro Power.

Celokupan spisak oglašene imovine, početne cene i detalji u vezi sa njenom prodajom nalaze se u tenderskoj dokumentaciji.

Javno nadmetanje održaće se 6. jula 2017. godine od 10 časova u prostorijama stečajnog upravnika u Beogradu, na adresi Ulica uralska 9.

Ovo preduzeće osnovano je još 1948. godine, a njegovi radnici nekada su bili angažovani na mnogim renomiranim projektima širom Evrope i u Srbiji. Njihova delatnost bila je inženjering, izgradnja, održavanje, remont i revitalizacija energetskih i industrijskih objekata.


Privatizovano je 2008, a u stečaj je otišlo u martu 2014. Radnici su, te godine, predlagali jedinstven plan reorganizacije, kojim je bila predviđena konverzija potraživanja poverilaca u kapital firme, kako bi izašli iz stečaja.

Tokom proteklih godina, oglašavana je prodaja različite imovine i udela. Jedna od poslednjih transakcija, jeste prodaja udela od 5% u preduzeću Termoelektro Brčko, u februaru 2017. Taj udeo prodat je Stjepanović Iliji, za 3,9 miliona dinara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.