Izvor: Politika | Nedelja, 04.06.2017.| 15:05
Izdvojite članak Odštampajte vest

Novobeogradski buvljak se seli i postaje ritejl park - Novi kompleks imaće 32.000 kvadrata sa 1.000 modernih tezgi

(Foto: (Google Maps))
Novi Beograd bi naredne godine mogao da ostane bez jednog od najprepoznatljivijih obeležja, jer je opština na kojoj se nalazi Otvoreni tržni centar poznatiji kao buvljak samo jedna od njegovih potencijalnih novih adresa. Kako otkriva gradski menadžer Goran Vesić, za preseljenje pijace razmatraju se tri lokacije – osim opštine na levoj obali Save, u opticaju su i Zemun i Voždovac.

Izmeštanje ove otvorene tržnice predviđeno je Generalnim planom Beograda, zato što će na parcele preko puta nje, površine 9,25 hektara u Bloku 42, iz Savskog amfiteatra biti preseljene Lastina i Beogradska autobuska stanica.

Ivan Sočo, prvi čovek JKP Gradske pijace kaže da bi Novobeograđni, Zemunci i Voždovčani trebalo da se jagme jer je u planu potrošačka oaza koja će podići vrednost stambenog i poslovnog prostora.

- U planu je pravi ritejl park. Moderni otvoreni tržni centar prostiraće se na 32.000 kvadrata, imaće 1.000 poslovnih prostora veličine 75m2. U centralnom delu kompleksa biće trg sa restoranima i kafićima a biće izgrađen i parking sa više od 200 mesta. Zakupci tezgi preseliće se na gotovo tek kad sve na novoj lokaciji bude sređeno - kaže Sočo dodajući da će cena zakupa po kvadratu ostati ista.

- Budući da je reč o niskogradnji radovi neće trajati dugo - ističe.

Milutin Folić, gradski urbanista tvrdi, da se preseljenje može očekivati već naredne godine, piše Politika.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.