NavMenu

Skijanje ispod cene - Da li je bilo preprodaje službenih ski-karata?

Izvor: RTS Nedelja, 04.06.2017. 10:18
Komentari
Podeli
Za sada, najčešće u medijima, traži se objašnjenje za preprodaju službenih ski-karata, zbog čega su, kako se navodi, pojedinci stekli znatnu materijalnu korist, a budžet Srbije oštetili za više miliona dinara. Sezonska ski-karta koja je koštala 73.800 tvrde neki mediji, pozivajući se na izjave redara na skijalištima, prodavane su ispod ruke za nešto manji iznos.

U Skijalištima Srbije kažu da se službene ski-karte koriste isključivo u službene svrhe i da osim zaposlenih na njih imaju pravo i svi partneri Skijališta sa kojima to javno preduzeće ima ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji.

- Tu spadaju lokalne opštine koje se nalaze u blizini ski-centara. Tu su Gorska služba spasavanja, vojska, policija, zdravstvene ustanove. Oni dobijaju te karte na korišćenje koje, naravno, kasnije vraćaju Skijalištima Srbije - objašnjava Ana Jovanović iz JP Skijališta Srbije.

Sva javna preduzeća u Srbiji, pa i Skijališta Srbije u nadležnosti su Ministarstva privrede. Na molbu da prokomentarišu slučaj, iz Ministarstva privrede su poslali kratko saopštenje.

- U skladu sa zakonom, Ministarstvo privrede prati usklađenost planova poslovanja javnih preduzeća sa ostvarenim rezultatima. Za ispitivanje eventualnih zloupotreba nadležni su policija, tužilaštvo i sudovi - napominju iz Ministarstva.

Zaposleni u turističkim agencijama koje prodaju ski-pakete kažu da nisu primetili nikave nepravilnosti u radu Skijališta Srbije, tokom prošle zime.


- Kada govorimo o prodaji ski-karata, ona je bila adekvatna onoj prodaji koja je bila u odnosu na smeštajne kapacitete, dakle, nismo primetili ništa čudno ove godine kada je reč o prodaji ski-karata - navodi Aleksandar Seničić, direktor YUTA-e.

- Podaci o našem radu su postpuno dostupni javnosti i neobično je da baš u momentu kada se završila ova najuspešnija sezona od kada postoje Skijališta Srbije da se provlače ovako negativni komentari i mislimo da je kampanja posledica konkursa koji je trenutno u toku za izbor direktora JP Skijališta Srbije - smatra Ana Jovanović.

Prošle godine, na Koponiku, Staroj planini i Zlatiboru, Skijališta Srbije su prodala 260.000 ski-karata, 20% više nego prošle zime. Ostvaren je prihod od 868 miliona dinara, od kojih je 51 milion otišao u budžet Srbije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.