Izvor: eKapija | Petak, 02.06.2017.| 10:39
Izdvojite članak Odštampajte vest

Milan Dragić novi direktor Bisnode za južno tržište

Milan Dragić
Milan Dragić preuzeo je od 1. juna rukovodstvo kompanije Bisnode za južno tržište, koje obuhvata teritoriju Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Albanije. Novi direktor ima više od 25 godina iskustva u slovenačkim i međunarodnim preduzećima, a dosadašnja dugogodišnja direktorka - Maria Anselmi, preuzima ulogu direktora operativne izvrsnosti u Bisnode AB grupi, navedeno je u saopštenju Bisnode.

- Uveren sam da ćemo na polju pametnih rešenja (Smart Data) i dalje igrati ključnu ulogu i našim proizvodima pružati podršku kroz povećanje uspešnosti poslovanja i razvoja tržišta poslovnih informacija. Praksa pokazuje da preduzeća koja koriste podatke i analitička rešenja rastu brže, sigurnije i postižu veću profitabilnost, što je jako značajno za kompanije kako u Sloveniji i Srbiji, tako i u regionu – izjavio je Dragić prilikom preuzimanja nove funkcije.

Dragić je menadžer s dugogodišnjim iskustvom u poslovnom upravljanju u velikim međunarodnim IT preduzećima na tržištima srednje i istočne Evrope. U periodu od 13 godina koje je proveo u Microsoftu, poslednja funkcija koju je obavljao bila je direktor poslovnih rešenja za područje srednje i istočne Europe, a bio je odgovoran za transformaciju 15 regionalnih organizacija s ciljem povećanja efikasnosti i bolje pokrivenosti tržišta. Po povratku u Sloveniju, pridružio se kompaniji Agito u ulozi rukovodioca poslovnog razvoja. Nakon dve i po godine, prihvatio je poziv kompanija SAP Slovenija i preuzeo vođenje preduzeća s 32 zaposlenih, navedeno je u saopštenju Bisnode.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.