NavMenu

Akvapark Petroland u Bačkom Petrovcu spreman za šestu kupališnu sezonu - Uskoro i gradnja zatvorenog dela vrednog 5 mil EUR

Izvor: eKapija Subota, 03.06.2017. 11:01
Komentari
Podeli
Akvapark Petroland prostire se na oko 8 hektaraAkvapark Petroland prostire se na oko 8 hektara
Kupališna sezona u akvaparku u Bačkom Petrovcu počinje sutra, a Petroland je za svoje posetioce ove sezone spremio još bolje sadržaje. Kako za eKapiju kaže direktorka akvaparka Zuzana Michalikova, završena je rekonstrukcija svih bazena, osim dečjeg, a obnovljeni su i ugostiteljski objekti. Kako dodaje, i u planu je i velika investicija vredna oko 5 mil EUR - izgradnja zatvorenog dela, koji bi im omogućio da sezona traje tokom cele godine.

Akvapark Petroland otvoren je 2012. godine. Od Beograda je udaljen oko 115, a od Novog Sada 17 kilometara.

Oazu zabave, na osam hektara, zasad čini šest bazena s različitim efektima, više od dvadeset tobogana, sportski tereni, ugostiteljski objekti... Lekovita geotermalna voda temperature oko 46°C, koja izvire sa dubine od oko 800 metara, omogućava da sezona traje duže - kad vremenske prilike dozvole, od maja do septembra. Tokom letnjih vrućina, sa druge strane, savremena tehnologija obezbeđuje hlađenje vode.

- Uradili smo veliku rekonstrukciju skoro svih bazena, stavili smo nove pločice, pa su tako talasni i relaks bazen, kao i divlja reka dobili novu boju. Obnovili smo i ugostiteljske objekte, koje smo do ove godine iznajmljivali, a sada ćemo ih sami voditi - kaže Zuzana Michalikova u razgovoru za eKapiju, dodajući da je u ove radove uloženo više od 70.000 EUR.

Prošle sezone, zbog lošeg vremena, imali su oko 85.000 posetilaca, dok je ranijih godina Petrolend tokom jedne sezone umeo da ugosti i 100.000 ljudi. Naša sagovornica nada da će tokom 2017, ta brojka biti premašena.

Za predsezonu, odnosno do 15. juna, cene su niže nego lani. Ulaz za odrasle je radnim danima 750, a vikendom 1.000 dinara, dok je za decu, studente (18-26 godina), trudnice i osobe sa posebnim potrebama radnim danima cena 550, a vikendom 750 dinara.

Petroland je slovačka investicija, a kako je ranije objavljeno, samo u prvoj fazi - do otvaranja 2012, firma Aqua Therm Invest uložila je 8,5 mil EUR.

U narednih godinu do dve, kaže Michalikova, očekuju da će biti izgrađen i zatvoreni deo, koji će omogućiti da posetioci u Petrolandu uživaju i tokom ne tako toplih dana. To je, inače, predviđeno i prvobitnim projektom celog kompleksa akvaparka, a uskoro bi trebalo da krene i konkretna realizacija projekta.

- Očekujemo da bi na jesen ili krajem ove godine trebalo da krene projektovanje novog dela, a radovi, nadamo se, već na proleće. Objekat će sadržati plivački bazen veličine ženskog vatrepolo bazena, velnes deo, kao druge sadržaje, gde bi se termalna voda koristila kao lekoviti resurs.


Naša sagovornica kaže da bi, kada radovi počnu, mogli da budu završeni za 6 do 8 meseci.

- To su iskustva drugih akvaparkova, za izgradnju sličnih objekata. Pretpostavljamo da bi radovi išli prilično brzo. U pitanju je privatna investicija našeg vlasnika iz Slovačke, a vrednost je oko 5 mil EUR - kaže Zuzana Michalikova.

Petroland ima bazen za relaksaciju, bazen sa talasima, divlju reku, bazen dečiji raj i dva bazena za spuštanje sa tobogana, a u svima je temperatura vode je od 25 do 32℃. Neki od najzanimljivijih tobogana su Black Hole dužine 128 metara, King Slide dužine 123,5 metara, a najviši je Kamikaza. Tu su i Twister, Crazy Corn, Tiger, Zebra, Rainbow...

Kompleks ima i tri sportska terena (za fudbal i odbojku na pesku, kao i travnate površine za razne sportske aktivnosti) i multifunkcionalni teren sa veštačkom travom. Petroland ima oko 1.500 ležaljki.

Za rođendan - besplatna karta

U predsezonskom periodu koji traje do 15. juna 2017. radno vreme akvaparka je radnim danima od 12 do 18 časova, a vikendom od 10 do 19 časova.

Tokom sezone, odnosno od 15. juna, cene će biti nešto više. Kako u Petrolandu kažu, za organizovane grupe, od 20 i više posetilaca, kao i ranije biće obezbeđene određene pogodnosti.

- Imamo odličnu saradnju sa školama, tako da nam dolazi veliki broj organizovanih grupa đaka - kaže sagovornica eKapije Zuzana Michalikova.

Svi koji na dan svog rođendana posete Petroland, dobijaju gratis ulaznicu za akvapark.

M.M.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Vesti

Kako "očistiti" vazduh u glavnom gradu - Može li Beograd da sledi primer Varšave

Da se Beograd, zajedno sa Sarajevom, Skopljem i još nekim gradovima Zapadnog Balkana često nalazi na vrhu liste po aerozagađenju to više nije nikakva novost - Beograd je čas prvi, čas treći, čas 17. na ovoj listi, ali da je u prvih 20 gradova sveta često, to znaju svi koji redovnije prate Air quality izveštaje. Međutim, i jedan od gradova u Evropskoj uniji je takođe do ove sezone jesen/zima često bio u vrhu ove liste, ali nakon

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.