NavMenu

Grad Beograd dodelio 35 subvencija za poljoprivrednu mehanizaciju

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.06.2017. 15:06
Komentari
Podeli
(Foto: Brian Kinney/shutterstock.com)
Vršilac dužnosti sekretara za privredu Grada Beograda Milinko Veličković potpisao je danas u zgradi Gradske uprave ugovore za dodelu podsticajnih sredstava za poljoprivrednu mehanizaciju (traktore) sa 35 korisnika ove subvencije.

Kako se navodi na sajtu Grada, u pitanju je subvencija od 80% iznosa za kupovinu traktora, dok su poljoprivredni proizvođači, nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, učestvovali sa 20% iznosa.

– Maksimalni iznos koji je grad davao po jednoj subvenciji je 1,6 miliona dinara. Poljoprivrednici su veoma zadovoljni ovim podsticajima, a mi im na ovaj način pomažemo da ostanu na selu, da od svog rada pristojno žive i razvijaju svoj biznis. Ovo se pokazalo kao primer dobre prakse, te zbog toga smatramo da bi sa subvencionisanjem trebalo ne samo nastaviti, već te iznose i povećavati. Trudićemo se da u godinama koje dolaze podsticajna sredstva budu veća, kako bismo privrednicima olakšali poslovanje u finansijskom segmentu – objasnio je Veličković.


Prema njegovim rečima, Grad Beograd je preko Sekretarijata za privredu u ovoj godini opredelio 120 miliona dinara subvencija za poljoprivredu, od čega je 39 miliona za nabavku poljoprivrednih mašina – traktora, 50 miliona za voćarstvo i povrtarstvo za nabavku plastenika, protivgradnih mreža i sistema za zalivanje. Za stočarstvo, dodao je Veličković, opredeljeno je 19 miliona dinara za nabavku junica i osam miliona dinara za opremu za pčelarstvo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.