NavMenu

Vučić stupio na dužnost predsednika Srbije

Izvor: eKapija Sreda, 31.05.2017. 14:20
Komentari
Podeli
Aleksandar Vučić (Foto: Mc.rs)Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić stupio je danas na funkciju predsednika Republike Srbije nakon što je u Narodnoj skupštini Republike Srbije, nad Ustavom Srbije i Miroslavljevim jevanđeljem, položio zakletvu.

- Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiji kao njen sastavni deo, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da ću savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti - tekst je zakletve, koju je nakon polaganja, potpisao Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da će se boriti za mir u Srbiji i čitavom regionu, i poručio da će razgovarati sa svima, nuditi rešenja, insistirati na dijalogu i kompromisu, jer, kako je dodao, duboko veruje da je to osnova svakog napretka, uspešnog posla i bezbedne budućnosti.

- Da bismo uspeli da sačuvamo sebe, moramo da razgovaramo sa svima, ali i da jačamo svoje odbrambene kapacitete, jer samo na taj način možemo da sačuvamo zemlju od onih koji nam svakodnevno prete - istakao je novi predsednik Srbije.

- Možemo, uz težak rad, zdrav razum i sreću koju sami osvojimo, da stvorimo region u kojem su razlike prednost, a ne osnov za sukobe.


Vučić je za predsednika izabran u prvom krugu izbora 2. aprila sa osvojenih 55,08% glasova, odnosno podrškom više od dva miliona birača.

Dan ranije Vučić je podneo ostavku na mesto predsednika Vlade Srbije i do izbora novog premijera na toj poziciji će ga zamenjivati prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Skupština Srbije konstatovala je danas ostavku Aleksandra Vučića, koji sada, kao predsednik države, ima na raspolaganju 30 dana da predloži novog premijera.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.