NavMenu

Air Serbia uvodi novu taksu za putnike - Prijava za let na šalteru 30 EUR

Izvor: Novosti Sreda, 31.05.2017. 15:53
Komentari
Podeli
(Foto: Teodora Brnjoš)
Svi putnici na linijama kompanije Air Serbia iz Beograda koji se za let ne prijave preko interneta, a imaju kartu za neku od četiri najjeftnije tarife, od sutra će morati na šalteru da doplate i do 30 EUR. Posle prelaska na novi sistem rezervacije karata, nacionalna aviokompanija je uvela obavezan onlajn check-in, koji putnici mogu obaviti sa svog računara, tableta ili telefona.

Prijave preko interneta biće moguće 36 sati pre leta, dok će poslednja šansa za onlajn čekiranje biti sat vremena pre poletanja aviona. Gosti Air Serbia koji budu koristili ovaj način prijavljivanja uštedeće tako vreme koje bi proveli čekajući u redu, ali i svoj novac. Oni drugi, naročito stariji, koji se ne snalaze sa tehnikom, moraće da plate taksu.

Na osnovu podataka sa sajta nacionalne aviokompanije može se zaključiti da će putnici koji se prijave elektronski dobiti bording kartu putem mejla, koju će morati da odštampaju i da pokažu prilikom ukrcavanja.

Oni koji osim ručnog imaju i drugi prtljag ipak će morati na šalter, ali će za tu namenu biti otvoreni "brzi pultovi". Putnicima se preporučuje da se ka njima upute odmah pri dolasku na aerodrom.

U agencijama koje se bave prodajom aviokarata, klijentima će usluga čekiranja biti ponuđena besplatno.


- Dobili smo upustva od Air Serbia i obaveštavamo putnike koji kod nas kupuju karte o svim novinama - kažu u jednoj beogradskoj agenciji.

- Dovoljno je da nam pošalju prvu stranu pasoša i mi ćemo ih čekirati na vreme, tako da o tome uopšte ne moraju da razmišljaju. Praksu da naplaćuju čekiranje na aerodromu do sada su imale samo niskotarifne kompanije.

Nacionalni avioprevoznik će naplaćivati i izbor sedišta. U zavisnosti od pozicije i destinacije koju putnici odaberu koštaće od 2, pa do 30 EUR. Najskuplja će biti ona koja obezbeđuju više mesta za noge.

Na sajtu Air Serbia piše da će za polaske iz više od 40 drugih gradova, poput Pariza, Rima, Beča i ostalih, do Beograda, ček-in na aerodromu i dalje biti besplatan.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.