NavMenu

Penali zbog kašnjenja na završetku izgradnje KC Niš

Izvor: Blic Ponedeljak, 29.05.2017. 12:35
Komentari
Podeli
Ovako je planirano da izgleda nova zgrada KC NišOvako je planirano da izgleda nova zgrada KC Niš
Svi u lancu koji su odgovorni za kašnjenje na završetku radova nove zgrade KC Niš moraće da odgovoraju, kaže direktor te ustanove Zoran Radovanović.

- Službe rade svoj posao. Svi odgovorni u lancu će snositi odgovornost, ako treba izvođači radova će dobiti kaznene penale, oni koji su pratili izvođenje radova će snositi odgovornost. Svi će morati da odgovaraju za ono što su uradili i kako su uradili, ali ovaj posao moramo završiti - rekao je Radovanović za RTS.

On je naglasio da radovi traju, da je svaki dan na gradilištu više od 500 radnika i da se radi punim intenzitetom.

Upitan da li će biti formirana posebna radna grupa koja će se baviti završetkom KC Niš, on je rekao da je na inicijativu premijera Aleksandra Vučića i ministra zdravlja Zlatibora Lončara urađena analiza gradilišta i da je zaključeno da nedostaje koordinacija, te da će biti formiran tim koji će pomoći da se koordinira i da se prati radovi kako bi se posao završio do kraja.

Govoreći o nabavci opreme i tenderu na koji se žalila jedna kompanija Radovanović je rekao da je Komisija za zaštitu ponuđača u postupku javnih nabavki odbila žalbu pomenute kompanije.


- Kompletan postupak nabavke opreme je u toku, ne prekida se. Mi smo kao struka izabrali najbolju opremu koja postoji ne samo u Srbiji, već i u Balkanu i oprema će da stigne u narednih nekoliko nedelja - pojasnio je direktor.

Rok za završetak KC Niš bio je 27. mart, završetak je zatim pomeren za maj, ali su svi rokovi probijeni.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.