NavMenu

ĆULIBRK: Privatizacija Telekoma trenutno nije aktuelna tema

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 29.05.2017. 09:51
Komentari
Podeli
Predrag ĆulibrkPredrag Ćulibrk
Generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk rekao je danas da ponovni pokušaj privatizacije te kompanije trenutno nije aktuelna tema. Gostujući u jutarnjem dnevniku RTS-a on je naveo da je kompanija završila jedan proces privatizacije krajem 2015, što znači da je prošlo nepunih godinu i po dana otkako je vlada donela odluku da, ipak, ne proda Telekom Srbija potencijalnim kupcima.

Ćulibrk je povodom obeležavanja 20 godina rada Telekoma istakao da je obaveza menadžmenta kompanije da pokuša kroz razvoj, investicije i građenje poverenja sa korisnicima, kao i širenje korisničke baze i tržišta, da očuva vrednost kompanije.

On je rekao da je opredeljenje menadžmenta da investicijama, koje su planirane i koje se već realizuju, pokuša da Telekom Srbija bude i ostane lider na tržištu telekomunikacija, ne samo u Srbiji, već i u regionu - BiH i Crnoj Gori, gde ta kompanija ima svoje poslovne operacije.

Predrag Ćulibrk je podsetio da Telekom Srbija posluje u šest zemalja i da u svom sastavu ima 14 kompanija, kao i da je to preduzeće nastalo 1997. godine, kada je razdvojen PTT sistem u dva paralelna sistema - Poštu i Telekom Srbija.

- Kao operator fiksne telefonije krenuli smo sa dva miliona korisnika, a danas Telekom Srbija grupa ima 10 miliona korisnika - rekao je Ćulibrk.

On je podsetio da Telekom pruža usluge interneta, mrežu četvrte generacije, da je operator i distributer TV sadržaja i da je postao jedna od najvećih sportskih TV kuća u regionu.

- Pružamo ICT usluge, počeli smo i sa bankarstvom. Imamo na šta da budemo ponosni - naglasio je Ćulibrk i dodao da je cilj da u naredne dve do četiri godine Telekom razvije optičke mreže i da do većine stanova i kuća u Srbiji dođe optičkim pristupom.


On ističe da je optika agenda svih evropskih i svetskih država i cilj skoro svih operatora sličnog profila kao što je Telekom Srbija, a to znači da svi imaju pristup brzom internetu, bez obzira da li na poslu ili u kući.

Ćulibrk je podsetio da je Telekom sklopio ugovor sa kompanijom Huawei vredan 150 mil EUR, što je najveći ugovor od osnivanja Telekoma, i da će sve predviđene investicije biti za razvoj optičkih mreža i povećanje brzine. Čelnik Telekoma je naglasio da je brzi internet uslov svih servisa koji će se koristiti u budućnosti.

On je najavio da će projekat Teslin vremeplov biti tokom juna preseljen u Beč, gde će biti prikazana multimedijalna projekcija, dodajući da će tako podržati i kompaniju Telekoma u Austriji. Ova ćerka firma u Austriji ima 20.000 korisnika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.11.2023.  |  Energija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Elektromreža Srbije menja obračun plata - Raspisan tender za izradu nove metodologije vrednovanja radnih mesta

Elektromreža Srbije raspisala je javnu nabavku za uslugu analize postojeće metodologije obračuna zarada. Potrebno je da firma koja bude izabrana na tenderu uradi analizu postojećeg vrednovanja radnih mesta i koeficijenata, kao i da izradi novu metodologiju vrednovanja radnih mesta i novu metodologiju koeficijenata. Nabavka, naime obuhvata tri faze. Prva podrazumeva analizu postojećih grupa poslova u EMS-u, kriterijuma za vrednovanje radnih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.