NavMenu

Deset kompanija iz Srbije na Ekonomskom forumu od 1. do 3. juna u Sankt Peterburgu

Izvor: eKapija Petak, 26.05.2017. 10:42
Komentari
Podeli
(Foto: Kritchanut/shutterstock.com)
Privredna komora (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS) organizuju učešće domaćih kompanija na Međunarodnom ekonomskom forumu (SPIEF’17) koji će se održati od 1. do 3. juna u Sankt Peterburgu u Rusiji.

Kako je saopštila PKS, na forumu u Rusiji biće predstavljen investicioni potencijal i uslovi poslovanja u Srbiji, jednoj od vodećih investicionih destinacija u centralnoj i istočnoj Evropi, a u okviru privredne delegacije Srbije na učestvovaće oko 10 kompanija iz oblasti prehrambene, građevinske, avioindustrije, energetike, telekomunikacija, saobraćaja.

Peterburški skup biće odlična prilika za privredu Srbije da predstavi potencijal međunarodnoj poslovnoj zajednici, upozna se sa globalnim ekonomskim trendovima i uspostavi kontakte sa potencijalnim poslovnim partnerima iz celoga sveta, navedeno je.

Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu u protekle dve decenije postao je ključno mesto okupljanja predstavnika poslovne zajednice iz celog sveta i razmatranja ekonomskih problema i izazova sa kojima se suočava Rusija, tržišta u razvoju i svetska privreda u celini. Ove godine, Srbija i Indija su jedine dve zemlje gosti koje učestvuju na ovoj prestižnoj manifestaciji.


Centralna tema ovogodišnjeg Foruma je "U potrazi za novom ravnotežom u globalnoj ekonomiji", a u zvaničan program foruma uvršten je panel "Srbija-Rusija perspektive ekonomske saradnje".

Prošlogodišnji Forum je okupio više od 12.000 učesnika iz 133 zemlje, uključujući predsednike država i vlada, ministre, ekonomiste i poslovne ljude iz celog sveta, a ove godine očekuje se još veći broj učesnika, privrednih i političkih delegacija, dodaje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.