Izvor: eKapija | Petak, 26.05.2017.| 09:55
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kompanija Quality House proslavila godinu dana poslovanja u Srbiji - Uskoro javni kursevi širom zemlje

Kompanija Quality House nedavno je proslavila godinu dana od otvaranja ogranka u Srbiji. Novosadski stručnjaci u domenu testiranja softvera značajno su uvećali svoj tim i nastavljaju da se šire, a u prethodnih godinu dana postali su partneri u testiranju mnogim kompanijama, kako sa domaćeg, tako i sa stranog tržišta, na različitim projektima i u različitim sektorima industrije, navedeno je u saopštenju kompanije.


Kompanija Quality House osnovana je 2004. godine u Bugarskoj i od tada je partner u testiranju mnogim internacionalnim gigantima, srednjim i malim preduzećima ali i startap kompanijama širom sveta. Nakon osvajanja Bugarskog tržišta sa dve kancelarije, u Sofiji i Plovdivu, proširili su se i na srpsko tržište 2016. godine, otvaranjem kancelarije u Novom Sadu.

Kao akreditovani provajder ISTQB kurseva osnovnog i naprednog nivoa, Quality House ponosno ističe i uspeh svojih predavača, koji su u prethodnom periodu održali veliki broj in-house kurseva kolegama zaduženim za testiranje softvera, ali i programerima i drugim učesnicima u razvoju softverskih proizvoda. Saradnja sa Vojvodina ICT Claster akademijom u organizaciji javnih kurseva, koja je započeta 2013. godine, uspešno je nastavljena i u ovoj godini. Povećan je broj javnih kurseva u odnosu na prethodni period, a u planu je i proširenje liste gradova u kojima će se ovaj vid obuke odvijati, navedeno je u saopštenju.

Direktor i suosnivač kancelarije u Novom Sadu, Predrag Skoković, istakao je da stepen razvoja IT sektora uz hroničan nedostatak kvalifikovanih radnika i trend sveopšte digitalizacije društva i društvenog života, otvaraju prostor za osnivanje kompanija koje će pružati specijalizovane usluge iz IT domena na domaćem i inostranom tržištu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.