Izvor: RTV | Petak, 26.05.2017.| 12:16
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nova Pazova izlazi na autoput posle 40 godina - Otvaranje petlje planirano za 1. jul

(Foto: jocic/shutterstock.com)
Petlja na autoputu Beograd - Novi Sad, kod kompanije Delhaize, biće gotova do leta, izjavio je predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović prilikom obilaska građevinskih radova na ovoj saobraćajnici.

Poseban značaj ove petlje je u tome što će nakon 40 godina omogućiti direktan pristup naselja Nova Pazova autoputu. Korist od petlje će imati i stanovnici Novih Banovaca čije su ulice u poslednje vreme opterećene kamionima koji prevoze robu do velikih logističkih centara otvorenih u industrijskoj zoni na ovom mestu u poslednjih nekoliko godina.

Radinović je izjavio da je ova saobraćajnica bila samo san i ove i svih prethodnih lokalnih vlasti u poslednjih nekoliko decenija.

- Komplikovana eksproprijacija zemljišta na kojoj se petlja nalazi, izmeštanje glavnih tokova gasovoda i obezbeđivanje dokumentacije je veliki posao koji je moj tim uspešno realizovao i mi ćemo ovu petlju pustiti u saobraćaj već 1. jula - izjavio je Radinović.

Velika vrednost petlje je i u tome što će ona biti deo velikog koridora koji pored autoputa kroz celu industrijsku zonu povezuje sadašnje i buduće velike privredne objekte od Delhaizea, Lidla pa do kompleksa logističkih centara kompanije EyeMaxx na petlji kod Novih Banovaca. Takođe, petlja će biti čvorište i budućeg koridora koji kroz atare sela Vojka i Krnješevci povezuje zone dva velika auto-puta.

Projekat realizuju zajednički Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i opština Stara Pazova koja je iz sopstvenog budžeta izdvojila preko milion evra za ovaj projekat.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.