NavMenu

UMBRA software planira nove projekte sigurnosne automatizacije u regionu i Evropi

Izvor: eKapija Petak, 26.05.2017. 14:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock.com)Ilustracija
Sigurnosna automatizacija biće fokus poslovanja firme UMBRA software i u narednom periodu. U tome imaju podršku nemačke firme Pilz, najvećeg proizvođača sigurnosne opreme na svetu, čiji su zastupnici od 2014. za Srbiju, BiH i Makedoniju.

UMBRA software je jedna od vodećih kompanija u Srbiji u oblasti procesnog upravljanja i automatizacije industrijskih procesa. U Srbiji su svoja rešenja implementirali u raznim industrijama - od automobilske, metaloprerađivačke do prehrambene. Kažu da je najveće interesovanje upravo u industriji hrane.

- Naš zaštitnik znak je inače automatizacija mašina u ruskim železarama, a to radimo jako dugo i po tome smo prepoznatljivi. Upravo su to neki od najizazovnijih projekata koje radimo - rekli su iz UMBRA za eKapiju na ovogodišnjem Sajmu tehnike u Beogradu.

UMBRA software je osnovan 1992. godine, a od 2001. su zastupnici firme Schneider Electric. Od skoro su ekskluzivni zastupnici i distributeri renomirane nemačke kompanije Kunbus za područje Srbije i Bosne i Hercegovine. Kunbus je firma koja je specijalizovana za komunikaciju u industriji.

- Već imamo ugovorene poslove za naredni period. Fokusiraćemo se na sigurnosnu automatizaciju, jer je to trend na tržištu i to pratimo od samog početka.

UMBRA software radi kontrolu i automatizaciju različitih tehničkih i tehnoloških industrijskih sistema i procesa, projektovanje i izradu SCADA sistema - infrastrukturna rešenja, automatizaciju u industriji, a nude i rešenja po sistemu "ključ u ruke": specifikacija i isporuka opreme, instaliranje opreme i montaža, izrada aplikativnog softvera, puštanje u rad i obuka.


Takođe, nude i kompletnu paletu niskonaponskih proizvoda. Ponuda pokriva sve potrebne komponente za automatizaciju i integraciju tehničkih i tehnoloških sistema.

Gotova rešenja


UMBRA software se nije zadržala samo na automatizaciji u industriji, već je delatnost proširila i na druge privredne grane. Posebna pažnja se u novije vreme obraća na automatizaciju manjih proizvodnih pogona i na ponudu gotovih proizvodnih rešenja.

Dodaju da nemaju problem sa izborom kvalitetnih kadrova, jer ih biraju uglavnom na osnovu radnika koji dolaze kod njih na stručnu praksu.

Osim tržišta regiona, gde najviše rade u domenu prehrambene industrije, ostvarili su reference i u Nemačkoj i Italiji.

T.B.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.