NavMenu

Od Srbije do Montevidea - Široka primena hidrauličnih i pneumatskih proizvoda firme Pneumatik flex

Izvor: eKapija Četvrtak, 25.05.2017. 15:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Oleg Golovnev/shutterstock.com)Ilustracija
Pneumatik flex izložio je na ovogodišnjem Sajmu tehnike u Beogradu svoj novi proizvod - hidraulični agregat, u potpunosti kreiran i izrađen u ovoj firmi iz Nove Pazove.

Hidraulični agregat napravljen je pred početak sajma, a već ima svoje kupce. Domaće firme prepoznale su kvalitet agregata, te se uskoro očekuje njegovo ugrađivanje. Kako su za eKapiju rekli iz Pneumatik flexa, on će svoju primenu naći najpre u prehrambenoj industriji. Komponente za njega dobijaju od američke firme Parker.

- Planiramo plasman i van zemlje, u Evropu, Kinu i Afriku, a nameravamo da u 2017. napravimo još četiri ovakva.

Pneumatik flex, koji se od 1970. godine bavi proizvodnjom i servisom hidrauličkih i pneumatskih komponenti, ne radi serijsku proizvodnju, već proizvode izrađuje namenski, po željama i potrebama svojih kupaca. U početku su radili samo fleksibilne i krute cevi i creva za sprovodenje fluida (tečnosti, gasova, rasutih i žitkih materija). Porodično preduzeće Srboauto 2003. godine preuzelo je vlasništvo nad Pneumatik flex-om. Tada odlučuju da šire proizvodni program na područje održavanja i izrade hidrauličnih sistema.

Danas su prepoznati po proizvodnji hidrauličnih pogona po sistemu inženjeringa, hidrauličnih agregata i blokova, proizvodnji uređaja za filtriranje, creva, kao i proizvodnji i servisu hidrauličnih cilindara. Osim toga, rade i montažu cevovoda u okviru hidrauličnih pogona i servisiraju mašine sa hidrauličnim pogonom (pumpe, hidromotore, ventile, cilindre, akumulatore, agregate...).

- Naši proizvodi su dosta zastupljeni u Srbiji, ali i u Evropi i Kini. Takođe, pre dve godine radili smo ocevljenje od 9 kilometara, u najvećoj fabrici celuloze u svetu u Montevideu.

Osim sopstvene proizvodnje, Pneumatik flex plasira na domaće tržište proizvode američke firme Parker, jedne od vodećih firmi u svetu u području hidraulike i pneumatike.


Širenje proizvodnje

Pneumatik flex poseduje sertifikat o kvalitetu TUV SUD sistema za upravljanje kvalitetom prema zahtevima standarda ISO 9001. Osim odobrenja za rad sa vojnim ustanovama, dosta sarađuju sa Fakultetom tehničkih nauka u Novom Sadu. Imaju 90 zaposlenih u pogonima u Novoj Pazovi, a planiraju širenje proizvodnje, nabavku nove tehnologije i opreme. To će, kako kažu, omogućiti i zapošljavanje još ljudi.

Neka od preduzeća, za koje je Pneumatik flex radio, jesu Fabrika akumulatora Sombor, Livnica Kikinda, Yugoimport SDPR, RTB Bor, Valjaonica bakra Sevojno, podgorički Kombinat aluminijuma, nikšićka Željezara...

T.B.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.