NavMenu

Bazeni u Velikoj Britaniji na meti "padobranaca" sa Interneta

Izvor: Mondo Sreda, 18.06.2008. 12:29
Komentari
Podeli

Grupe mladih u Britaniji koriste sajtove za druženje kako bi upadali ljudima u bazene!

Internet "padobranci" koriste program "Google Earth" kako bi odredili metu - bazen neke luksuzne kuće, koja ima dovoljno nizak nivo obezbeđenja. Na njihovu sreću, a nesreću vlasnika, program nudi mape koje prikazuju najsitnije detalje.

Kada se lokacija odabere, organizatori šalju "pozivnice" preko sajtova za druženje kao što su "Facebook", "MySpace" ili "Bebo".

U poslednjih nekoliko nedelja, britanska policija dobila je više prijava vlasnika kuća koji su usred noći zatekli grupu mladih kako se brčkaju u njihovom dvorištu, ili su našli bazene pune konzervi piva i opušaka.

Pravila ovakvih upada organizovanih preko Interneta nalažu i da se učesnici maskiraju, ili ponesu bicikl kako bi brže pobegli, za slučaj da ih vlasnici kuće otkriju na svom posedu.

- Savetujemo vlasnicima bazena da otvore četvore oči zbog ovakvih upada. Takođe, podsećamo javnost da je korišćenje tuđeg bazena bez dozvole upad na posed, i povlači krivične posledice- saopštio je portparol policije Devona i Kornvola.

Grupa koja je organizovala upad u Bornmutu prošlog ponedeljka na "Facebook" je postavila mapu mesta, satnicu (od ponoći do tri sata), kao i mobilne telefone glavnih aktera. Iako je samo 16 posetilaca potvrdilo dolazak, pozivnice su poslate na više od 500 Internet adresa, piše "Dejli mejl".

Sajtovi za druženje našli su se na meti osude i kada su privatne pozivnice za porodična slavlja ili žurke "hakovane", pa su se naivni domaćini suočili sa hordama nepozvanih tinejdžera.

Prošlog meseca, 16. rođendan jedne devojke iz Marbela bio je meta "padobranaca". Desetine njih upale su na žurku u vili vrednoj 6 mil EUR!

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.