Izvor: eKapija | Ponedeljak, 22.05.2017.| 11:27
Izdvojite članak Odštampajte vest

Festival knjige od 24. do 27. maja u Beogradu

(Foto: sheff/shutterstock.com)
Druga po redu, kulturna manifestacija Festival knjige – Fesk, čiji je cilj da istakne kulturno i naučno blago Srbije na jednom mestu, održaće se od 24. do 27. maja u Beogradu, u hotelu Envoy.

Kako su saopštili organizatori, izdavačke kuće Heraedu i Evoluta, na ovom događaju biće predstavljeno 700 naslova iz oblasti humanističkih i društvenih nauka, kulture i umetnosti, objavljenih 2016. i 2017. godine. Više od 30 izdavača, ali drugih značajnih institucija iz oblasti kulture, obrazovanja i nauke, koje se bave izdavaštvom (muzeji, biblioteke, instituti) prezentovaće svoja kapitalna dela stvaraocima i ljubiteljima pisane reči.

Prvog dana festivala stručni žiri u sastavu Aleksandar Jerkov (direktor Univerzitetske biblioteke), Nikola Samardžić (redovni profesor Filozofskog fakulteta), Viktorija Podboj (Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja), Zoran Blažina (dekan Fakulteta primenjenih umetnosti), Predag Šarčević (glavni i odgovorni urednik Trećeg programa Radio Beograda) i Stana Šehalić (generalni sekretar Udruženja za tržišne komunikacije) izabraće najbolje knjige u tri kategorije: knjiga koja koja ostvaruje naučni doprinos, knjiga koja doprinosi inovativno-obrazovnoj praksi i vredno reprint izdanje stare knjige

U okviru Fesk-a će se u četvrtak, 25. maja, od 14 do 16 sati održati okrugli sto na temu "Stručna i naučna literatura na margini ili stranputici: kapitalno izdavaštvo između države i čitalaca", na kome će pokušati da se nađu rešenja kojima će i ova vrsta knjiga moći da zauzme zasluženo mesto u nacionalnoj kulturi Srbije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.