Izvor: Novosti | Subota, 20.05.2017.| 10:33
Izdvojite članak Odštampajte vest

U toku finalni radovi na rekonstrukciji kompleksa kod Avalskog tornja

Radovi na uređenju kompleksa Avalskog tornja privode se kraju, a kompletna rekonstrukcija trebalo bi da bude završena do kraja turističke sezone. Kafe-bar sa letnjom baštom i suvenirnica Turističke organizacije Srbije uveliko dočekuju goste, a do kraja meseca vrata za posetioce otvoriće i etno-prodavnica, kao i sportski tereni.

U okviru prve faze radova, najpre je rekonstruisan prostor za kafić, koji je JP Emisiona tehnika i veze dala u zakup. A objekat pored ugostiteljskog ustupljen je Turističkoj organizaciji. Suveniri, tradicionalna alkoholna pića, magneti, deo narodne nošnje od sada su na raspolaganju turistima, ali i domaćim posetiocima. Unutar suvenirnice smešten je i bankomat sa menjačnicom, a biletarnica je premeštena na novu lokaciju.

- U kontaktu sa posetiocima došli smo do zaključka koji im sadržaji nedostaju - kažu iz JP Emisiona tehnika i veze.

Kako se i uverila ekipa Novosti, radnici glačaju podlogu za sportske terene, među kojima će se naći teretana na otvorenom, kao i mesta za igranje košarke, odbojke i drugih sportova. Tik uz terene, završava se i igraonica na otvorenom. A obrise dobija i podrumska vinarija, u kojoj će moći da se degustiraju i pršuta i domaći sirevi.

Rekonstrukcija kompleksa biće finalizirana igraonicom za mlade, a planirano je postavljanje i lifta koji će olakšati kretanje do ulaza u toranj.

IZ Uprave sa Avale voleli bi da ubuduće više venčanja i prosidbi bude na najvišem vrhu na Balkanu.

- Ranije su na Avalskom tornju organozovana venčanja, pa bismo želeli da ih bude više. Sada imamo i crkvu-brvnaru, a apelujemo i na mladiće koji žele da ovde zaprose svoje devojke, da nam se jave

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.