NavMenu

Evropska investiciona banka u Srbiju za 15 godina uložila 4,5 mlrd EUR

Izvor: Beta Petak, 19.05.2017. 09:21
Komentari
Podeli
(Foto: Ralf Kleemann/shutterstock.com)
Evropska investiciona banka (EIB) u poslednjih 15 godina je u Srbiju uložila 4,5 mlrd EUR, izjavila je u četvrtak, 18. maja 2017. godine, šefica kancelarije za Zapadni Balkan u EIB Dubravka Negre.

Ona je rekla da je EIB u zemlje Zapadnog Balkana uložila 9 mlrd EUR, od čega je polovina uložena u Srbiju.

Negre je istakla da su sredstva uložena s ambicijom da se uradi više i da bi se kroz ulaganja u infrastrukturu i privredu obezbedio ekonomski rast i zaposlenost.

- Sve zemlje regiona uključujući Srbiju imaju starteški cilj da se priključe EU i EIB stoji spremna da ih podrži na njihovim evropskim putevima obezbeđujući neophodna sredstva za podizanje produktivnosti zaposlenosti, podsticanje ekonomskog rasta, kako bi se obezbedili bolji uslovi za život svim ljudima na ovom prostoru - rekla je Negre.

Dodala je i da je ta institucija nastala kao finansijska poluga EU kako bi obezbedila podjednak i ravnomeran razvoj svih članica, i da danas EIB posluje i u 150 država koje nisu članice EU.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.