Izvor: Tanjug | Četvrtak, 18.05.2017.| 15:56
Izdvojite članak Odštampajte vest

Potpisan ugovor o saradnji Privredne komore Vojvodine i mađarskih partnera

(Foto: create jobs 51/shutterstock.com)
Ugovor o saradnji Privredne komore Vojvodine, Mađarsko-srpske trgovinske i industrijske komore i Mađarsko-srpskog poslovnog saveta, potpisan je danas na Novosadskom sajmu tokom Vojvođansko-mađarskog poslovnog foruma.

Pomoćnica ministra spoljnih poslova i trgovine Mađarske Petra Pana ocenila je da su pokazatelji u ekonomskoj razmeni dve zemlje "rekordni", te da je budućnost jačanja privrednih odnosa između Mađarske i Srbije u inteziviranju saradnje u oblasti poljoprivrede.

Rekla je da se saradnja može poboljšati u oblasti zajedničke proizvodnje poljoprivrednih mašina i inovativnih agrarnih tehnologija.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević istakao je da robna razmena Srbije i Mađarske 488 mil USD što je više za oko 6% u odnosu na prethodne godine.

Milićević je pozvao mađarske privrednike da slobodan kapital ulažu na teritoriji Vojvodine istakavši da će Pokrajinske vlada, kao i novoformirana Razvojna agencija Vojvodine, pružiti snažnu podršku njihovom poslovanju.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor ocenio je da danas potpisani ugovor predstavlja institucionalni okvir za jačanje privrednih veza, te da "mađarski privrednici imaju veliki interes da nastupe na srpskom tržištu".


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.