NavMenu

U Zrenjaninu održan dan otvorenih vrata italijanske privrede

Izvor: eKapija Četvrtak, 18.05.2017. 15:23
Komentari
Podeli
Sa događajaSa događaja
U Zrenjaninu je u sredu (17. maja 2017. godine) održana manifestacija Dan otvorenih vrata italijanske privrede, u organizaciji asocijacije italijanskih industrijalaca Confidustria Serbia i Grada Zrenjanina, pod pokroviteljstvom Ambasade Italije u Beogradu.

Pored domaćina, gradonačelnika Zrenjanina Čedormira Janjića i predsednika Confindustrije u Srbiji Erika Kosute, manifestaciji su prisustvovali i prvi sekretar Ambasade Italije u Beogradu Matijas Kleve, savetnica ministra prosvete za dualno obrazovanje Gabrijele Grujić-Garić i savetnik u Ministarstvu trgovine Rade Berbakov.

U svom obraćanju na zajedničkoj konferenciji za medije, predsednik Confindustrije Srbije Erik Kosuta izjavio je da je izuzetno važno pružiti mladim ljudima priliku da vide iznutra kako izgledaju pogoni uspešnih i svetski poznatih italijanskih kompanija.

- Mi smo najpre u Italiji, a potom i na Balkanu, otvorili vrata naše industrije za mlade, i upoznali ih sa kulturom preduzetništva. Možda je baš među tim mladim ljudima neko od naših budućih kolega - istakao je Kosuta.

Ocenjijući inicijativu, Matijas Kleve, prvi sekretar Ambasade Italije rekao je da je organizacija ovog događaja važna jer spaja različite aktere – škole i preduzeća, kao i da je ponosan što italijanska privreda u Srbiji ima specifičnu karakteristiku konstantne želje za integracijom sa teritorijom na kojoj posluje.

Kako je saopštila Confindustrija, događaj na kojem su vrata svojih fabrika đacima i profesorima srednjih stručnih škola, institucijama i lokalnoj zajednici otvorili kompanije Dafar, Fulgar, Modital i Tecostrutture, jeste samo prvi u nizu u okviru projekta Godina otvorenih vrata italijanske privrede.

Cilj ovog projekta, koji promoviše saradnju srednjih škola i fakulteta s jedne strane i italijanskih kompanija sa druge, jeste podizanje svesti mlađih generacija o ekonomskoj realnosti pružajući im mogućnost neposrednog iskustva sa privrednim ambijentom i načinom na koji određena kompanija posluje.

Značaj inicijative prepoznale su i kompanije Manpower Group Srbija i Energia Gas and Power, godišnji partneri Confindustrije na projektu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.