Izvor: eKapija | Četvrtak, 18.05.2017.| 15:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

Najveća digitalna platforma za zaradu na YouTube-u u regionu - IDJDigital postao deo United Media

IDJDigital od danas posluje u okviru United Media, vlasnika popularnih kanala Sport Klub, Fight Channel, N1, Ultra i Mini ultra, Orlando, Bambino, Cinemania, Grand, Lov i ribolov, saopštila je ova kompanija.

- Želimo da pospešimo razvoj sadržaja na internetu, tako što ćemo da spojimo reklamne budžete, koji sve više odlaze na internet, sa popularnim sadržajima i time omogucimo njihovim kreatorima da zarađuju na internetu - rekla je Aleksandra Subotić, direktor United Media-e.

IDJDigital od 2015. posluje u domenu monetizacije onlajn video sadržaja i distribucije muzike na najveće svetske muzičke platforme, a nastala je kao IDJVideos. Trenutno je u mreži više od 170 kanala koji imaju oko 5 miliona pretplatnika i preko 3 milijarde pregleda videa, a samo glavni kanal IDJVideos TV ima više od 1.300.000 pretplatnika i više od 1,6 milijardi pregleda.

Sve više izvođača i vlasnika sadržaja se okreće IDJDigital-u, kao regionalnim ekspertima za zaradu na internetu od autorskog sadržaja. IDJDigital ima sklopljena direktna partnerstva sa svim najvećim globalnim servisima iz oblasti digitalne zabave, kao što su YouTube, Deezer, Spotify, Soundcloud, Amazon i Apple Music, zahvaljujući čemu muzičari i stvaraoci video sadržaja mogu da zvanično izdaju svoj sadržaj i da pritom dobiju najbolje uslove za zaradu i redovne isplate, dodaje se u saopštenju.

Uz pomoć softverske platforme, koju su sami razvili, moguće je kreiranje muzičkih izdanja "na klik", plasiranje na sve relevantne muzičke servise i 100% transparentan uvid u zaradu putem weba.

IDJDigital je, kako je navedeno, najboljima omogućio sistem isplate unapred, koji talentovanim pojedincima i najboljim stvaraocima nudi mogućnost da dođu do budžeta kako bi izneli svoje muzičke i video projekte na adekvatan način, stvaraocima sadržaja na raspolaganju je i savremeno opremljeni filmski studio sa najmodernijom opremom u širem regionu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.