NavMenu

Raspisan konkurs za istraživačka dostignuća lekara i farmaceuta u 2017.

Izvor: eKapija Četvrtak, 18.05.2017. 14:35
Komentari
Podeli
(Foto: shutterstock.com)
Farmaceutsko preduzeće Medis ove godine četvrti put zaredom dodeljuje International Medis Awards for Medical Research, nagradu za izuzetna klinička dostignuća lekara i farmaceuta u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi.

Zainteresovani stručnjaci u oblasti medicine će moći da svoje radove, objavljene između 1. septembra 2016. i 31. avgusta 2017, prijave do 15. septembra 2017. Pobednici će biti proglašeni na svečanoj ceremoniji dodele nagrada koja će se održati 30. novembra 2017. u Beogradu.

- Raduje nas što su nagrade za klinički istraživački rad Medis Awards postale prepoznatljive u našem regionu. U protekle tri godine dobili smo ukupno više od 400 prijava stručnjaka iz osam zemalja, što potvrđuje da u našem delu Evrope ima puno odličnih istraživačkih priča lekara i farmaceuta, čija dostignuća većinom ostaju neprimećena u široj javnosti. Nagradom Medis Awards želimo da im omogućimo prepoznatljivost koju zaslužuju - izjavio je generalni direktor preduzeća Medis, Tone Strnad.

Svoje istraživačke radove mogu prijaviti lekari i farmaceuti iz osam zemalja - Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Slovenije i Srbije.

Tradicionalno, nagrade će biti dodeljene u oblasti - anesteziologija, gastroenterologija, ginekologija, farmacija, neurologija, oftalmologija, pedijatrija, pulmologija (sa alergologijom) ili reumatologija.

Lekari iz Srbije dobili su tokom prethodne tri godine čak pet Medis Awards nagrada, i to u oblasti alergologije, neurologije i kardiologije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.