Izvor: Tanjug | Četvrtak, 18.05.2017.| 15:51
Izdvojite članak Odštampajte vest

Dobavljači Agrokora u Srbiji mogu očekivati redovne isplate - Restrukturiranje koncerna za 12 do 15 meseci

(Foto: Damir Sencar/Shutterstock )
Dobavljači u Srbiji i dalje mogu očekivati redovnu isplatu za isporučenu robu, rekao je povernik za koncern Agrokor Ante Ramljak i dodao da su proizvodne kompanije Agrokora u Srbiji, Dijamant i Frikom, u potpunosti spremne za predstojeću žetvu.

Ramljak je sa potpredsednikom Vlade i ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem, ministrom poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislavom Nedimovićem i predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom razgovarao o temama vezanim za poslovanje tog koncerna u našoj zemlji.

Upoznao ih je i sa planovima i dinamikom restrukturiranja Agrokora, sa posebnim osvrtom na kompanije iz ovog sistema koje posluju u Srbiji i istakao da se ide u pravcu normalizacije poslovanja Agrokorovih firmi u celom regionu, kao i da dobavljači u Srbiji i dalje mogu očekivati redovnu isplatu za isporučenu robu.

Ministri Ljajić i Nedimović obavestili su Ramljaka o aktivnostima Vlade Srbije u cilju održavanja stabilnosti poslovanja Agrokorovih kompanija u našoj zemlji, očuvanja radnih mesta i zaštite interesa dobavljača.

Dogovoren je i nastavak međusobne koordinacije sa ciljem praćenja situacije u vezi sa poslovanjem koncerna Agrokor i njegovih delova koji posluju u Srbiji.

Sastanku su prisustvovali i ambasador Hrvatske u Srbiji Gordan Markotić, direktor Mercator S Aleksandar Seratlić, direktor uljare Dijamant Vladimir Milović i direktor kompanije Frikom Gojko Đošić.

U sastavu Agrokora, čije je sedište u Zagrebu, posluje više od 60 firmi u regionu koje zapošljavaju oko 60.000 ljudi. Agrokor je u Srbiji vlasnik Merkacora S, Dijamanta, Frikoma, MG Mivele, Kikindskog mlina i Nove sloge. Mercator S, u okviru koga su trgovine Idea i Roda, u Srbiji ima 660 dobavljača, među kojima je 490 malih. Ta kompanija zapošljava 9.000 radnika, od ukupno 11.200, koliko ih ima u firmama Agrokor koncerna u Srbiji.

Ramljak isključio stečaj Agrokora

Povernik hrvatske vlade za Agrokor Ante Ramljak isključio je mogućnost da ovaj koncern ode u stečaj i ocenio da se restrukturiranje Agrokora može očekivati u sledećih godinu do godinu i po dana, objavila je Hina, pozivajući se na izvore bliske učesnicima sastanka održanog u vladi Srbije.

Prema nezvaničnim saznanjima Hine iz izvora bliskih učsnicima sastanka, Ramljak očekuje da se restrukturiranje koncerna Agrokor može očekivati za 12 do 15 meseci.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.