NavMenu

Za ulazak u Crnu Goru od 15. juna neophodna ekološka taksa od 10 EUR

Izvor: Tanjug Nedelja, 15.06.2008. 11:15
Komentari
Podeli

Pri ulasku u Crnu Goru od danas (15. jun 2008. godine) će, kako je najavljeno, biti naplaćivana ekološka taksa.

Auto-moto savez Srbije podseća da će se ekološka taksa naplaćivati po cenovniku od 10 EUR za putnička vozila 1 + 8 sedišta, za motorna vozila za prevoz putnika koja, pored sedišta uz vozača imaju više od 8 sedišta i ne prelaze 5 tona 30 EUR, za motorna vozila čija je najveća dozvoljena masa veća od pet tona 50 EUR i za teretne kamione od 80 do 150 EUR.

Prema Zakonu o bezbednosti hrane Republike Crne Gore, dozvoljen unos hrane u Crnu Goru je u sledećim količinama: jedan kilogram suvog voća, povrća, pečurki, sireva, kafe, čaja, začina, jedan litar alkoholnog pića, dva litra soka i pet litara flaširane vode - sve u originalnoj ambalaži.

Za Crnu Goru nije potreban zeleni karton. Nisu potrebni ni međunaradna vozačka dozvola, ni dozvola za upravljanje tuđim vozilom u inostranstvu, koje se, inače, izdaju u AMS Srbije.



Ukoliko vlasnik vozila nije u vozilu, vozaču je neophodno ovlašćenje koje je overeno u sudu (važi godinu dana) ili opštini (važi šest meseci), ali se priznaje i dozvola za upravljanje tuđim vozilom u inostranstvu koja je izdata u AMS Srbije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.