NavMenu

Evropski standardi uslov za privlačenje investitora u region Zapadnog Balkana - u Bratislavi održana Međunarodna konferencija o ekonomskim mogućnostima Zapadnog Balkana

Izvor: eKapija Subota, 14.06.2008. 13:10
Komentari
Podeli



Region Zapadnog Balkana ima velike mogućnosti (dobar geografski položaj, obrazovanu radnu snagu) za dalji razvoj, ali i potrebu da se što pre okončaju započete institucionalne reforme, spreči korupcija i obnovi infrastruktura. Kada Bosna i Hercegovina 16. juna budu potpisale Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom Unijom sve zemlje Zapadnog Balkana imaće potpisan SSP , što potencijalnim stranim investitorima šalje pozitivan signal da se ove zemlje približavaju evropskim standardima, zaključci su Međunarodne konferencije o ekonomskim mogućnostima Zapadnog Balkana, koja je u organizaciji Slovačke asocijacije za spoljnu politiku održana 12. i 13. juna u Bratislavi.

Prvi dan konferencije bio je posvećen približavanju zemalja regiona Zapadnog Balkana evropskim integracijama, kao i mogućnostima i odgovornostima koje sa sobom nose promene uslovljene tekućim reformama u pomenutim zemljama. Na konferenciji su učestvovali Pavol Demeš, direktor "Gegman Marshall Fund of the USA", Srđan Majstorović, zamenik direktora Kancelarije za evropske integracije RepublikeSrbije, Azra Hadžiahmetović, zamenik Odbora za spoljnu trgovinu i član Odbora za EU integracije skupštine BiH.

Tokom drugog danara razgovaralo se o privlačenju stranih investicija i stvaranju uslova za privređivanje u regionu Zapadnog Balkana. Na konferenciji su izlaganja imali Božidar Laganin, specijalni savetnik direktora Agencije za privlačenje stranih investicija i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA ), Amir Kazić, savetnik Regionalne kancelarije Agencije za promociju stranih investicija BiH (FIPA ), Božica Lapić, zamenik direktora Agencije za trgovinu i promociju izvoza R. Hrvatske (APIU) i Rechard E. Veitech, potpredsednik i generalni direktor "U.S. Steel Serbia".


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.