NavMenu

Uskoro poziv za dokapitalizaciju RTB Bor

Izvor: Tanjug/Politika Sreda, 17.05.2017. 15:51
Komentari
Podeli
(Foto: freedomnaruk/shutterstock.com)
Ministarstvo privrede trebalo bi uskoro da raspiše javni poziv za dokapitalizaciju RTB Bor, najavio je danas državni sekretar u Ministarstvu privrede Milun Trivunac, prenosi Tanjug.

On je naveo da ima više potencijalno zainteresovanih za RTB Bor, te da je premijer Aleksandar Vučić najavio i mogućnost kineskih investicija. Cilj je, naglasio je Trivunac, i investiranje u rudnik kako bi se iskoristio pun kapacitet Topinice.

Podsetimo, trenutno su već u toku dva tendera: za profesionalni menadžment za upravljanje RTB Bor (rok za dostavljanje ponuda 28. maj) i privatizacionog savetnika za izbor strateškog partnera za RTB Bor (rok, 1. jul). Kako piše današnja Politika, to znači da Vlada za ovu kompaniju ima spremna dva scenarija i da je odlučila da istovremeno primeni oba - scenario A podrazumeva da u direktorsku fotelju umesto Blagoja Spaskovskog sedne tim profesionalnih menadžera, dok scenario B znači dolazak strateškog partnera u Bor, a konsultant koji dobije posao trebalo bi da predloži model po kome će strateški partner ući u RTB Bor.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.