NavMenu

Perfom planira povećanje izvoza i proizvodnih kapaciteta - Proizvođač perforiranih limova beleži dobre poslovne rezultate

Izvor: eKapija Utorak, 16.05.2017. 08:34
Komentari
Podeli
Preduzeće Perfom, koje se bavi proizvodnjom i preradom perforiranih limova, prisutno je u gotovo svim granama industrije, a njihovi ključni proizvodi namenjeni su industrijskom održavanju, procesnoj industriji, HVAC, građevini, brodogradnji, pekarstvu, mašinogradnji, autoindustriji, industriji reciklaže...

Koreni preduzeća datiraju od 1942. godine, kada je Miloš R. Janković kao mlad i vešt majstor otvorio kovačko-kolarsku radnju i započeo sada već višedecenijsku porodičnu praksu i tradiciju obrade metala i limova. Sa višegodišnjim iskustvom, 1981. godine Marija i Janko Janković zajedno sa Milošem započinju proizvodnju perforiranih limova i srodnih proizvoda.

Danas Perfom poseduje sopstvenu alatnicu i odeljenje razvoja, a najveći procenat proizvoda radi se po zahtevu kupca. Time je omogućen brz, efikasan i ekonomičan odgovor na zahteve kupca iz domena proizvoda od perforiranog lima i ostalih metalnih delova proizvedenih plastičnom deforacijom.

- Prošla godina je za Perfom bila vrlo uspešna. Ostvarili smo rast prodaje na domaćem i inostranom tržištu, otvoren je deo novog pogona na drugoj lokaciji u Požegi, prošireni su proizvodni kapaciteti, zaposleni novi radnici, a završene su i obuke zaposlenih – kaže Nevena Jovićević iz preduzeća Perfom.

Veoma značajan deo proizvodnog programa preduzeća čine proizvodi namenjeni građevini.

- Veoma smo ponosni na uspešnu saradnju sa domaćim i inostranim kompanijama sa kojima zajedno učestvujemo u razvoju i proizvodnji konačnih rešenja iz domena građevine i infrastrukture, kako u Srbiji tako i u zemljama Evrope, Rusije i Afrike. Imamo značajan kapacitet u opremi i ljudima, dugogodišnje iskustvo u razvoju i proizvodnji perforiranih limova i komponenti od lima. Spremni smo da ponudimo kvalitetnu uslugu i proizvod u sadašnjim i budućim infrastrukturnim projektima.

Preduzeće Perfom izvozi oko 48% proizvodnje direktno inostranim kupcima.

- Indirektno, većina naših proizvoda se plasira na inostrano tržište kroz gotove proizvode naših kupaca u Srbiji. Perfom svoje proizvode direktno plasira na tržište Nemačke, Holandije, Francuske, Danske, Švedske, Švajcarske, Italije, Bugarske, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Bosne, Crne Gore...

Perfom je već godinama unazad izlagač na najznačajnijim sajmovima u zemlji i inostranstvu. U 2017. su učestvovali na sajmu građevine Mosbuild u Moskvi, Sajmu industrijskih tehnologija Hannover Messe u Nemačkoj i Međunarodnom sajmu tehnike u Beogradu.

- U planu je proširenje proizvodnog prostora, obezbedili smo osnovni resurs - plac, i stvorili uslove za nesmetano planiranje i dugoročne investicije. Ovo je dugoročan projekat na kome ćemo raditi narednih godina - kaže Jovićević i dodaje da se menadžment firme trudi da kreira realne planove, ali ujedno i ambiciozne i zahtevne u pogledu realizacije.

Ona naglašava da i inače vode računa da podignu nivo usluge u odnosu na postojeće kupce, ali u ovoj godini to će biti prioritetan cilj.

- Potrudićemo se da zadržimo trend rasta iz proteklih godina uz fokus na veći stepen kvaliteta finalnih proizvoda i usluga. Radićemo na razvoju novih tržišta u regionu, ali i na Istoku i Zapadu.

Kompletan sadržaj Tematskog biltena "Infrastruktura - Gradnja danas za bolje sutra" možete pročitati OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.