Izvor: Tanjug | Nedelja, 14.05.2017.| 17:26
Izdvojite članak Odštampajte vest

Radovi na deonici Preljina-Požega počinju 2018. - Potpisani memorandumi o izgradnji autoputa do Crne Gore i Fruškogorskog koridora

Ilustracija (Foto: Milos Muller/shutterstock.com)
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je u nedelju (14. maja 2017. godine) u Pekingu da bi gradnja deonice autoputa sa Crnom Gorom od Preljine do Požege mogla da počne iduće godine, saopštilo je ministarstvo.

- Nakon potpisanog memoranduma očekuje nas prikupljanje potrebne dokumentacije i to bismo mogli da završimo do kraja godine - kazala je Zorana Mihajlović koja je potpisala dva memoranduma o saradnji sa kineskom kompanijom CRBC za projekte ukupne vrednosti 2,5 mlrd EUR.

Prvi sporazum o izgradnji autoputa do granice sa Crnom Gorom na Koridoru 11, za deonice od Preljine do Požege i od Požege do Boljara, je ukupne dužine od 140 kilometara. Prve procene govore da bi izgradnja ovih deonica koštala oko 2,1 mlrd EUR.

Drugi sporazum je o gradnji jedne od najvažnijh saobraćajnica u Vojvodini, Fruškogorskog koridora, odnosno brze deonice od Novog Sada do Rume čiji je deo i tunel kroz Frušku goru. Dužina ove deonice je 123 kilometara, a procenjena vrednost oko 400 mil EUR.

Mihajlović je rekla da će realizacija tih projekata doneti i nove poslove za domaće kompanije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.