NavMenu

Nastavlja se projekat obnove malih hidroelektrana - EPS objavio tender za rekonstrukciju još 7 postrojenja

Izvor: eKapija Petak, 12.05.2017. 12:18
Komentari
Podeli
(Foto: shuttestock.com)
Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije najavilo je nastavak projekta obnove malih hidroelektrana. Raspisan je tender za LOT 4, i sada se traže izvođači građevinskih radova na rekonstrukciji sedam MHE u jugoistočnoj Srbiji.

Predviđeni su radovi na MHE Sveta Petka i MHE Sićevo u blizini Niša, MHE Temac u blizini Pirota, MHE Sokolovica i MHE Gamzigrad u blizini Zaječara, MHE Vučje u blizini Leskovca i MHE Jelašnica u blizini Surdulice.

Radovi na svakoj maloj hidroelektrani uključuju uklanjanje ili demontiranje postojećih objekata, zemljane radove, betoniranje, ojačavanje, zidanje i izolaterske radove, bravarske i limarske radove, fasaderske, farbarske i gipsarske radove, kao i montiranje vodovodnih i kanalizacionih instalacija, uključujući isporuku cevovoda.

Očekivano trajanje radova je 60 nedelja, a rok za dostavljanje ponuda je 5. jul 2017. Više informacija o tenderu pročitajte OVDE.

Radovi se finansiraju sredstvima iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) na osnovu troškova za rekonstrukciju 15 malih hidroelektrana.

Za ovaj projekat zajam EBRD obezbeđen je još 2011, a EPS zbog nepovlačenja sredstava već mora da plaća penale, koji su samo u 2016. godini dostigli skoro milion evra.


Podsetimo, EPS je početkom godine raspisao tender za obnovu drugih 7 malih hidroelektrana u Srbiji - Raška kod Novog Pazara, Radaljska banja kod Malog Zvornika, Seljašnica kod Prijepolja, Kratovska reka kod Priboja, Pod gradom i Turica u Užicu, kao i mala hidroelektrana Moravica kod Ivanjice.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.