NavMenu

Pobeda timskog duha i zabave - Kako je Zlatibor postao jedna od najpopularnijih destinacija za tim bilding (FOTO)

Izvor: eKapija Nedelja, 14.05.2017. 13:37
Komentari
Podeli
Kada u dva dana spojite nezaboravno druženje, razmenu energije uz dobro osmišljene aktivnosti i spontanu dozu motivacionih poruka, to znači da je tim bilding uspeo. Jer osmesi na licima i akumulirana energija pred povratak dovoljan su dokaz za to.

Proteklog vikenda hotel Zlatibor Mona ugostio je grupu predstavnika domaćih firmi i novinara, kako bi još jednom pokazao zašto je Zlatibor i njegova regija odlična destinacija za organizovanje tim bilding aktivnosti. Da je ova planina popularna i da se mnogi odazivaju pozivu Mone, govori i to da je sve veći broj onih koji žele baš ovde prirediti zabavu i odmor za svoj radni tim.

Ne treba biti razočaran ako vas zateknu oblaci i nebo pred kišu, jer kako kažu alpinisti "Nema dobrog ili lošeg vremena, samo dobre ili loše opreme".

Maja Komrakov, izvršilac u prodaji Mona Hotel Management kaže za eKapiju da je ovo drugi po redu tim bilding koji hotel Zlatibor Mona organizuje u saradnji sa eksternim saradnicima, posvećen klijentima i partnerima koji brinu o svojim zaposlenima i njihovom učinku na najkvalitetniji mogući način.

- Ideja je da se kompanije upoznaju sa hotelom i uslugom kao i načinom na koji Mona brine o klijentima. Odaziv kompanija je bio odličan, što znači da praksa organizovanja tim building putovanja kao efikasnog načina motivacije zaposlenih i povećanja njihove produktivnosti biva sve više rasprostranjena i na našim prostorima, što me posebno raduje. Utisci o Zlatiboru, hotelu i čitavoj organizaciji su sjajni. Ljudi su se ispunili pozitivnom energijom za nove radne pobede, upoznali nove ljude, izašli iz svoje svakodnevnice i pobedili sebe, a to je upravo i bio efekat koji smo mi kao organizatori želeli da postignemo - rekla je Komrakov.

Šta vas očekuje na Zlatiboru?


Da bi svi uživali na tim bildingu, nužno je osmisliti dobar i zanimljiv program aktivnosti na otvorenom. Extreme summit team već ima ozbiljno iskustvo u ovom delu, pa se zahvaljujući njihovom trudu i zalaganju mogu očekivati dobra zabava, ali i pomeranje nekih vlastitih granica. Strahovi se pobeđuju, što je i cilj ovakvih vežbi. A pobediti sebe najbolji je osećaj. Ili kako kažu instruktori - Svako ima svoj Mont Everest.

I dok u nekim vežbama i aktivnostima pobeđujete svoje strahove i predrasude, u drugima su važni kooperativnost učesnika i treniranje timskog duha. Neki od nas su baš za kraj ostavili vožnju kajakom na Radoinjskom jezeru, jer je poseban osećaj nakon veslanja predati se najlepšem suncu i u miru kakav samo priroda može dati.

Penjanje stene na visini do oko 30 metara za mnoge je bio i najinteresantniji i najizazovniji deo, jer je, kako kažu, strah od visine najraspotranjeniji među populacijom. A izaći iz zone komfora takođe je poseban izazov. Osim climbing-a i vožnje kajakom, tu su i osmišljene igrice koje podstiču timski duh. Nezaobilazan je i adrenalin park na nekoliko minuta od hotela Mona, koji je najveći adrenalinski park u regionu.

Hotel Zlatibor Mona, koji se već 10 godina bavi organizacijom tim bilding aktivnosti, nudi celokupnu podršku za to: programi, prevoz, vodiči, ulaznice i licencirani instruktori. Sve aktivnosti klijent dogovara sa njima, tako da ne mora da pregovara sa svim dobavljačima posebno, već je samo u kontaktu sa hotelom Zlatibor Mona.

- Hotel Zlatibor Mona može organizovati različite tim bilding aktivnosti. Za one koji preferiraju aktivnosti pasivnijeg tipa poput izleta, hotel organizuje posetu predivnih lokacija Zlatibora i okoline, poput etno sela Sirogojno i Stopića pećine, Mokre Gore i čuvenog Kusturičinog Drvengrada, dok Andrićgrad i obilazak Višegrada i Uvca ostavljaju bez daha. Za adrenalinske zavisnike, osim Avantura parka, koji predstavlja najveći adrenalin park na Balkanu, penjanja i kajaka, tu su i paintball, paraglajding, rafting, vožnja kvadova po prelepim i zanimljivim predelima, hiking i još mnogo toga. Kao posebnu prednost bih istakla mogućnost da hotel Zlatibor Mona organizuje aktivnosti koje su potpuno prilagođene željama klijenata, takozvane "tailor made" aktivnosti. Predeli Zapadne Srbije su zavidne lepote i daju mogućnost organizovanja raznovrsnih i zanimljivih aktivnosti, tako da hotel Zlatibor Mona u saradnji sa svojim partnerima konstantno radi na unapređivanju i osmišljavanju novih aktivnosti - zaključila je Komrakov.


T.B.

Fotogalerija
Tim bilding na Zlatiboru
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.