NavMenu

Robna razmena Srbije i Mađarske u 2016. gotovo 2 mlrd EUR - Razvoj infrastrukture stvara bolje poslovne veze

Izvor: Tanjug Četvrtak, 11.05.2017. 17:16
Komentari
Podeli
Atila Pinter (Foto: Sead Saitovic)Atila Pinter
Ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter izjavio je u četvrtak, 11. maja 2017. godine, da bilateralna saradnja sa Srbijom od 2013. godine ide uzlaznom putanjom.

- Prošle godine bilateralna saradnja u robnoj razmeni iznosila je skoro 2 mlrd EUR. Što se tiče rezultata od januara i februara ove godine sa vaše strane imali smo porast izvoza za Mađarsku od 86%, dok je sa naše strane taj procenat iznosio 18% - rekao je on.

- To znači da ako ovako nastavimo našu dobru saradnju, vrlo brzo će bilateralna saradnja u robnoj razmeni nadmašiti ovaj iznos - rekao je Pinter.

Što se tiče razvoja infrastrukture između Srbije i Mađarske Pinter je rekao da su od 2013. godine počeli sastanci oko rekonstrukcije pruge Beograd - Budimpešta, što će i Srbiji pružiti bolje veze sa srednjem Evropom, pre svega Mađarskom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.