NavMenu

Dragana Đermanović "žena decenije" po izboru Ženskog ekonomskog foruma u Nju Delhiju

Izvor: eKapija Četvrtak, 11.05.2017. 10:35
Komentari
Podeli
Sa Ženskog ekonomskog foruma u Nju DelhijuSa Ženskog ekonomskog foruma u Nju Delhiju
Srpska preduzetnica, vlasnica startapa BeeShaper i direktorka kompanije Bee Premium Group, Dragana Đermanović, proglašena je za "Ženu decenije u oblasti društvenih mreža i liderstva" na međunarodnom Ženskom ekonomskom forumu (Women Economic Forum, WEF17) koji se od 8. do 13. maja održava u Nju Delhiju.

Ženski ekonomski forum, nezvanično okarakterisan kao "ženski Davos", ove godine se bavi globalnom temom "Kreiranje inovacija za budućnost".

Kako BeeShaper navodi u zvaničnom saopštenju, Dragana je kao ključna govornica održala zapaženo predavanje na temu "Nova poslovna kultura" i podelila sa učesnicama iz najvećih svetskih kompanija i ekonomija svoje preporuke za kreiranje inovativnih sistema i preduzetničke kulture u zemljama u tranziciji.

Osim naše preduzetnice, za globalni doprinos razvoju društva i ekonomije u drugim oblastima, nagrađene su urednice časopisa Time Magazine i New York Times, zatim direktorka kompanije MasterCard Labs i pojedine svetske ministarke.

- Obišla sam planetu i upoznala na hiljade uspešnih ljudi, ali se uvek vraćam u svoju zemlju srećna i ponosna jer znam da naši preduzetnici imaju ogroman potencijal i znanje da menjaju okruženje na bolje. Volela bih da moj primer inspiriše naše mlade da se odluče za biznis i svojim ogromnim talentima i oni pokore svet - izjavila je Dragana Đermanović u Nju Delhiju.


Ovo je prvi put da neka žena iz Srbije i regiona bivše Jugoslavije dobije ovako značajno priznanje na Ženskom ekonomskom forumu za doprinos i poslovne rezultate na svetskom tržištu.

- Okupili smo 2.000 žena iz celog sveta kako bismo osnažili našu saradnju, jer samo zajedno možemo da kreiramo povoljno okruženje i povežemo se uz uzajamno poštovanje i stvaranje mogućnosti za sve. Čestitam Dragani na njenom inspirativnom radu u oblasti društvenih medija zbog čega je i dobila istaknutu nagradu za "Ženu decenije u oblasti društvenih mreža i liderstva" - izjavila je dr Harbeen Arora koja predsedava organizacijom ALL Ladies League (ALL) i Ženskim ekonomskim forumom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Građevina

RGZ: Ministar Vesić godinama pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu katastra

Republički geodetski zavod ocenio je da "ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić svojim dugogodišnjim nečinjenjem direktno krši zakon i pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu Republičkog geodetskog zavoda". - Uprkos našim upozorenjima, ministar je u dva mandata ignorisao svoje zakonske obaveze i time jasno pokazao nameru da destabilizuje ovu važnu instituciju - navodi se u saopštenju RGZ. Dodaje se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.