NavMenu

U 2018. sledi proširenje terminalne zgrade na Aerodromu Konstantin Veliki - Neophodan dogovor sa Rusijom i Turskom oko direktnih letova

Izvor: eKapija Sreda, 10.05.2017. 14:20
Komentari
Podeli
(Foto: Ni.rs)
Pozitivan trend rasta broja putnika i dolazak novih aviokompanija, SWISS i Germania Flug, već početkom naredne godine doneće nove investicije na aerodromu Konstantin Veliki. Aerodrom će do kraja godine izraditi projekat za izgradnju i proširenje dodatnih terminalnih kapaciteta u putničkom delu.

Direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović rekao je da je plan da se do kraja 2018. ti radovi završe i da će tim povećanjem kapaciteta terminala putnici koji lete iz Niša dobiti još veći komfor, a samim tim i mogućnost za zakup poslovnog prostora biće veći.

- Za sada ne znamo ko će biti investitor, nadamo se da će to biti grad, ali ne isključujem opciju i da to bude Vlada Srbije. Ono što je sigurno, radovi na novom delu terminalne zgrade biti završeni najverovatnije naredne godine - izjavio je Đurđanović a prenosi FlyFromNiš.

Inače u toku su završni radovi na sanaciji krova postojeće terminalne zgrade. Grad je krajem prošle godine iz budžeta grada izdvojio 26 miliona dinara za ove namene.

Takođe, do kraja godine na niškom aerodromu treba da bude i izgrađena nova ograda čiji radovi treba da počnu na lete kako bi se unapredila bezbednost na aerodromu. Ono što se do kraja godine očekuje je i instalacija sistema za instrumentalno sletanje aviona kategorije 1 pri smanjenim meteo uslovima (ILS CAT I) koju investira Kontrola letenja SCG (SMATSA).

Neophodan dogovor sa Rusijom i Turskom oko direktnih letova

Aerodrom Konstantin Veliki nastoji da se poveže i sa drugim aerodromima. Prema rečima direktora Vladice Đurđanovića jedna od takvih linija je i ona do Moskve, no da bi do toga došlo neophodan je dogovor dveju Vlada pošto Ruska Federacija nije potpisnik sporazuma o otvorenom nebu.

- U slučaju povećanja nekog broja linija, to iziskuje dogovor dveju Vlada. To je malo teže i komplikovanije, ali se nadam da ćemo napraviti takvu jednu liniju do Moskve. - istakao je Đurđanović i dodao da je slična situacija i oko uspostavljanja direktne putničke linije između Niša i Istanbula.

Inačle, kao potencijalne aviokompanije koje bi letele iz Niša ranije su se pominjali Pegasus, Turkish Airlines i ruski niskotarfni avioprevoznik Pobeda.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.