NavMenu

VUČIĆ: Niš i Novi Sad se bore za investitora koji bi zaposlio 1.600 radnika

Izvor: eKapija Sreda, 10.05.2017. 15:42
Komentari
Podeli
Aleksandar Vučić (Foto: Mc.rs)Aleksandar Vučić
Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak (9. maja 2017. godine) da je pokretanjem kompletne ekonomske aktivnosti u zemlji došao trenutak u kome se razmišlja o povećaju primanja najsiromašnijih građana, pre svega penzionera i radnika sa najnižim zaradama.

Kako prenosi zvanični sajt vlade, Vučić je u intervjuu za Televiziju Prva, poručio da će se u tom smislu ići i na smanjenje poreza i doprinosa na zarade, napominjući da je jedan od ciljeva da se nezaposlenost spusti ispod 10%, što bi bilo bolje od evropskog proseka, ali i da prosečna plata u zemlji do kraja 2018. godine bude 500 evra.

Premijer je, govoreći o poslovnoj klimi u Srbiji, izneo podatak da je poslednjih godina otvoren veliki broj kompanija, koje su zaposlile više hiljada ljudi.

- Reč je o Johnson Electric koji će uskoro imati 3.000 zaposlenih, i Aster Textile koji ima 1.500 zaposlenih, a planira da primi još 500 novih radnika - precizirao je on i najavio da i kompanija Leoni za tri meseca počinje da radi sa 2.200 zaposlenih.


Vučić je dodao i da je sa filipinskom kompanijom Mini postignut dogovor za Nišku Banju, uz napomenu da se Niš i Novi Sad bore za dolazak novog investitora, koja će zaposliti 1.600 radnika.

On je takođe naglasio da je Vlada lokalnoj samoupravi u Šapcu dala 10,1 mil EUR da se 1.700 ljudi zaposli u kompaniji Yazaki, dodavši da je u toj kompaniji 300 radnika na obuci, a da će zvanično početi da radi u septembru.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.