NavMenu

EBRD partner Srbije i u budućim projektima

Izvor: Beta Petak, 05.05.2017. 16:57
Komentari
Podeli
(Foto: Edhar/shutterstock.com)
Predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) poručili su u petak (5. maja 2017. godine), u razgovoru sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović, da će ta finansijska institucija i u budućim infrastrukturnim projektima biti partner Srbije.

Učesnici sastanka razgovarali su o realizaciji projekata koje EBRD finansira u Srbiji u putnoj i železničkoj infrastrukturi, o reformama u toj oblasti i modernizaciji pruga, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ministarka Mihajlović je EBRD-u predstavila kojom dinamikom se realizuju projekti na drumskom i železničkom Koridoru 10, rezultate sprovedenih reformi u železničkom sektoru i dinamiku modernizacije pruga.

Razgovarano je i o potencijalnoj ulozi EBRD u privatizaciji ili javno-privatnim partnerstvima u Srbiji.


Govoreći o koridorima Mihajlovićeva je istakla da je Srbija, zbog geografskog položaja, najkraći put koji povezuje Istok i Zapad, i da je u tom kontekstu veoma važna infrastrukturna povezanost sa regionom i Evropom, posebno železnički Koridor 10.

Predstavnici EBRD-a pohvalili su napore ministarke da privede kraju infrastrukturne projekte, a ujedno su i čestitali Vladi Srbije na ukupnom učinku, fiskalnim rezultatima i ostvarenom privrednom rastu, navodi se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.